Maturanti se plesom oprostili od škole (VIDEO)

4030

Učenici Osnovne škole Desanka Maksimović u Trnu obilježilo je kraj svog devetogodišnjeg školovanja plesom. Na školskom igralištu su se zaigrali svjetski poznati plesovi kao što je makarena ali nije izostalo ni kolo. Koreografije su vrijedno pripremali, pa im nije trebalo mnogo vremena da sve nauče.

– Prvi je bio pingvin ples, pačiji ples, makarena i zavšićemo sa užičkim kolom – rekao je jedan od učenika.

Zaplesao je i učenik generacije, Nikola Zeljković, kao i ostali učenici koji su se istakli svojim talentom i radom.

Osnovna škola u Trnu ples maturanara pretvorila je u tradiciju. Već 10 godina škola umjesto uobičajne proslave male mature organizuje nešto sasvim drugačije.

– Mi mislimo da je ovo primjerenije njihovom uzrastu. Da je primjerenije vaspitnom dijelu škole gdje težište treba biti na tom vaspitom momentu i mi smo zaključili da je ovo jedan civilizovaniji i primjereniji način da se obilježi kraj završetka devetogodišnjeg školovanja – istakao je direktor OŠ „Desanka Maksimović“, Trn Radoslav Savanović.

Nasmijani, zagrljeni pa i pomalo i tužni maturanti su se oprostili od osnovne škole i periodom života koji mnogi opisuju kao najljepši.

U prisustvu članova porodice, prijatelja i nastavnika učenici završnog razreda plesom su se danas oprostili sa jednim poglavljem u svom životu, i dočekali novo. Za mnoge od njih je ovo bila prva prilika da zaplešu u javnosti, a u životu će ih svakako biti još.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA