Magla na području Foče

533

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, a na području Foče kolovoz je mokar i mjestimično ima magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa posebno treba biti oprezan na dionicama magistralnih puteva Dobro Polje-Brod na Drini i Banjaluka-Crna Rijeka, te dionici regionalnog puta Kneževo-Turbe.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, na dionici Banjaluka-Prnjavor, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Banjaluka-Prnjavor.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, na snazi je poseban režim saobraćaja na području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Od 7:00 do 19:00 časova na snazi je izmijenjen režim saobraćaja na dionici Klašnice jedan-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put za vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Zbog izlaska na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, od 23:00 do 5:00 časova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukciji kolovoznog zastora na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Rebrovac, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje spojnog puta optičkim kablom, biće izmjena u saobraćaju na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, dionica Tukovi-granica Republike Srpske (Koprivna).

Zbog izgradnje kružnog toka, izmijenjen je režim saobraćaja na raskrsnici u Milićima, dionica magistralnog puta Konjević Polje-Milići i regionalnog puta Milići-Zeleni Jadar.

U toku je sanacija kolovoza kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta M-6. Teretni saobraćaj iz pravca Ljubinja usmjerava se na kružnom toku desno, pa preko Ulice trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom trebinjskih brigada.

U naselju Gorice, na dionici Brčko-Lončari, izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova.

U toku je i rekonstrukcija puta na regionalnom pravcu Bratunac-Zeleni Jadar, na području opštine Srebrenica.

Od 7:00 do 17:00 časova saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom na dionici magistralnog puta Bradina-Konjic, u mjestu Ovčari, zbog izvođenja radova.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub, aktivne su povremene obustave saobraćaja od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode, pa se saobraćaj od 8:00 do 16:00 časova obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, dok na ostalim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA