Liam Gallagher i The Killers sjajni na Glastonbury-u! (VIDEO)

669

Na Other Stage, drugoj najvećoj bini na čuvenom Glastonbury festivalu nije bilo mjesta za sve koji su htjeli da čuju prvi solo koncert zvijezde Exita Liama Gallaghera u Velikoj Britaniji.

Veliko rock ime opravdao je sva očekivanja, a njegov nastup proglašen je za jedan od najupečatljivijih na festivalu. U ublici su bili Beckham i Johnny Dep! Posjetioce kultnog festivala sačekalo je i veliko iznenađenje kad su Killers održali svirku iznanađenja iako nisu ni bili najavljeni!

Na klaviru koji je tokom Gallagherovog nastupa bilo je ispisano “Rock‘n’Roll”, pa sumnje nije bilo kakvu je svirku pripremio bivši frontmen grupe Oasis.

– Ja sam ovdje, vi ste ovdje, vi ste ja i svi smo zajedno. “Rock‘n’roll star” – poručio je Liam prije nego je izveo istoimenu pjesmu, jedan od hitova njegovog bivšeg benda koji je osnovao sa bratom Noelom.

Inače, on je ovom pjesmom započinjao sve svoje solo nastupe u posljednja dva mjeseca. Potom je uslijedio još jedan Oasis hit “What’s The Story? (Morning Glory)” koji je dočekan gromoglasnim ovacijama, a potom je uslijedio njegov prvi singl sa predstojećeg albuma koji stiže u oktobru.

Podjednako dobar utisak ostavili su i The Killers. Nagađalo se da će doči na Glastonbury ali oni to nisu htjeli da potvrde do posljednjeg trenutka. The Killers su prvi put ovde nastupali 2004. sa albumom “Hot Fuss”, debi izdanjem koji im je doneo Grammy nominaciju. Od tada su imali puno uspjeha, a nakon ovog nastupa jasno je “da imaju još goriva u rezervoaru”, kako piše britanska štampa o nastupu odlične četvorke Las Vegasa.

Još od prvih ritmova pjesme “When We Were Young” koja se horski pjevala, preko “Somebody Told Me”, “All These Things That I've Done” pa sve do novog singla “The Man”, publika je u glas pjevala sa Brendonom Flowesom. To je samo odličan uvod u njihov već rasprodati nastup u Hide Parku u Londonu ali i za naš EXIT, gdje će nastupiti na nultom danu, u srijedu, 5. jula!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA