Lazić izbačen iz SDS-a, u nedjelju izbor potpredsjednika!

3367
Vukota Govedarica

Sukobi u gradiškom SDS-u završili su isključenjem odbornika Saše Lazića iz stranke. Borbe ne nedostaje ni na nivou Glavnog odbora gdje traje okršaj za tri preostala potpredsjednička mjesta!

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio je juče iz stranke Sašu Lazića, odbornika u opštini Gradiška, zbog, kako je obrazloženo, kršenja stranačke discipline.

Inače, Govedarica i Lazić su se razmimoišli jer je prvi podržao novoizabranog predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Gradiška Mirka Samardžiju, dok je drugi ostao vijeran bivšem

Povezana vijest:
Đorđo Krčmar
Đorđo Krčmar
SRPSKACAFE saznaje: Šta se krije iza pobune u gradiškom SDS-u!?

predsjedniku Đorđi Krmčaru, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Inače, Krčmar je nezadovoljan Samardžijinim izborom, o čemu je portal SrpskaCafe pisao u tekstu: Šta se krije iza pobune u gradiškom SDS-u!?

Lazić je u jučerašnjim izjavama za medije rekao “da će i dalje zastupati stavove SDS-a i birača koji su mu ukazali povjerenje”. Takođe, pozvao je i članove Predsjedništva i Glavnog odbora da stanu, kako je rekao, u kraj samovolji predsjednika stranke.

Podsjećamo, pred najvećom opozicionom strankom u Srpskoj je i završetak unutarstranačkih izbora, nakon što u nedjelju, 2. jula, u Banjaluci bude izabran predsjednik Glavnog odbora, te potpredsjednici iz devet izbornih jedinica.

Na mjestu predsjednika GO trebao bi biti reizabran načelnik Teslića Milan Miličević, a trenutno je sigurno i šest potpredsjednika – Nemanja Vasić, Nebojša Marić, Mićo Mićić, Kostadin Vasić, Milovan – Cicko Bjelica i Dragan Ćuzulan.

Za tri preostala mjesta biraće se između Borislava Bojića i Drage Bundala, Davora Šešića i Nedeljka Glamočaka te Nade Planinčevića i Laze Marića.

Nakon nedjelje trebala bi biti jasnija i situacija oko dvojice SDS-ovih delegate u Domu naroda, Ognjena Tadića i Darka Babalja. Prvi nije krio neslaganje sa SDS-ovim rukovodstvom i liderom Vukotom Govedaricom, te je više puta javno iznosio primjedbe na njegov račun, dok je sa Babaljem situacija nešto drugačija. Naime, Babalj se nije javno konfrontirao novom stranačkom rukovodstvu ali ga, poznavaoci prilika u ovoj stranci, smatraju “kamenom spoticanja” SDS-a. Takođe, njegovo ime se povezuje sa nizom koruptivnih afera.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA