Lažan posao za odličnu platu? Može!

694

Veb studio iz ruskog grada Tjumenja obavio je oglas za posao u kome traže – lažnog programera. Idealan kandidat za tu poziciju trebalo bi da bude mršav, da nosi stari džemper i naočare.

Ko dobije posao moraće da sjedi za radnim stolom kada klijent uđe i ima otvoren HTML kod ispred sebe. A dok blijedo gleda u monitor, moraće da koristi ustaljene fraze.

– Lijepo sam im rekao da je ovo trebalo da bude odrađeno u Frejmvorku … Oh, ne. Sreća pa sam napravio backup – neke su od fraza koje bi trebalo da koristi. Lista fraza će se dopunjavati na mjesečnom nivou, navode vlasnici firme.

A postoji i još jedan potencijalni uslov! Ako ste spremni da istetovirate tetovažu koja ima veze sa programerstvom, plata će vam biti veća za 170 do 500 dolara!

Razlog zbog koga studio traži lažnog programera je to što mnogi klijenti vide studio kao kratkotrajno preduzeće u kome rade samo tri osobe, pa time žele da uliju povjerenje svojim klijentima.

Osim programera, u studiju žele da zaposle i lažnog dizajnera. Oni koji dobiju posao na ovim pozicijama moćiće tokom radnog vremena da provode vrijeme na društvenim mrežama ili da igraju igrice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA