Lavrov: Putin i Tramp će razjasniti odnose

583

Ruski i američki predsjednici Vladimir Putin i Donald Tramp će na sastanku u Hamburgu tokom samita G20 razjasniti bilateralne odnose, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

– Odnosi Rusije i SAD su od posebnog značaja u današnjem svijetu, pošto ostvarivanje mnogih ciljeva na globalnom nivou, od postizanja strateške stabilnosti do rješevanja regionalnih kriza, zavisi od ove dvije zemlje – rekao je vodeći ruski diplomata.

On je dodao da su mnoge zemlje zabrinute zbog “nenormalnih odnosa” ove dvije države, koji su postali “talac domaće političke borbe u SAD”, prenio je TASS.

– Očekujemo da će sastanak naših predsjednika u Hamburgu razjasniti prospekte rusko-američke saradnje – rekao je Lavrov.

On je dodao da se nada da će “prevladati pragmatičan pristup s ciljem da se osiguraju nacionalni interesi kroz najefikasnije metode”.

– Iz Vašingtona smo obaviješteni da su američki poslanici, uključujući šefove Kongresne komisije za spoljne poslove, spremni da naprave pauzu – izjavio je ruski ministar spoljnih poslova.

Lavrov je naglasio da je “najvažnije da se prevaziće nenormalno stanje” u odnosima dvije zemlje u situaciji kada lideri dvije glavne sile komuniciraju samo putem telefona i još se nisu lično sastali.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA