Kristina Jovković osuđena na 12 godina zatvora!

6766
Kristina Jovković
Kristina Jovković

Kristina Jovković (32) osuđena je u Okružnom sudu u Banjaluci na 12 godina zatvora zbog ubistva fotografa Aleksandra Mujčinovića (44) zvanog Aki, koga je izbola nožem.

Jovkovićeva je oglašena krivom da je u noći između 18. i 19. novembra prošle godine sa 11 uboda nožem usmrtila Mujčinovića u njegovoj kući u Solunskoj ulici u Banjaluci. U namjeri da prikrije zločin u sobi je oprala krv, dok je tijelo zamotala i odnijela u drugu sobu koju je zaključala, dok je ćebad i plahtu, koji su bili natopljeni krvlju, zamotala u PVC vrećice s namjerom da ih baci.

Nož je upakovala u vrećicu, ali ga se nije riješila. Nakon što nije uspjela da sakrije tragove zločina 20. novembra telefonom je pozvala svoju majku, koja je cijeli slučaj prijavila policiji.

Jovkovićeva je nakon hapšenja priznala da je ubila Mujčinovića, tvrdeći da je to učinila u samoodbrani nakon što je on pokušao da je siluje. Međutim, ljekarski pregled nije potvrdio njene navode, niti su na njenom tijelu pronađeni tragovi silovanja i davljenja, kako je optužena tvrdila.

Tokom čitanja presude, majci Dragani Parezanović, majci optužene je pozlilo, zbog čega je sin izveo iz sudnice.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA