Izbor „100 najvećih kompanija u BiH“ slavi jubilej (VIDEO)

819

Izbor „100 najvećih kompanija u BiH“ održaće se 20. septembra u Sarajevu, a jedan od partnera projekta je i Elta televizija. Na 30. jubilarnom izboru biće dodijeljena i priznanja kompanijama koje su u 2016. godini ostvarile najbolje rezultate poslovanja.

Ovogodišnji izbor okupiće preko 300 uspješnih privrednika, menadžera i visokih zvanica iz BiH.

– 30. jubilarni izbor najvećih u BiH ove godine će kao i proteklih da izabere 100 najvećih velikih, srednjih i malih kompanija po neto dobiti, izvozu, investicijama i ukupnom prihodu. Ono što je novina ove godine jeste da ćemo raditi odnosno nagraditi i kompanije koje su najbolje u određenim industrijskim granama. Kao i svake godine, i ove ćemo da dodjelimo Srebrni pečat kao najbolje priznanje kompaniji koja je po svim pokazateljima postigla najbolje rezultate – rekla je menadžer projekta „100 najvećih u BiH“ Alena Ahmetspahić Fočo.

Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine tradicionalno podržava ovaj projekat. S obzirom da je već 30 po redu odavno je postao prepoznatljiv u BiH ali i regiji.

– 100 najvećih je već tradicija. Ovaj izbor traje već više godina, ali ono što je jako bitno jeste napomenuti da je ovo jedinstvena prilika da i domaćim i međunarodnim partnerima pokažemo da BiH ima potencijala, da može proizvoditi, da se može razvijati. Da iz Bosne i Hercegovine izvozimo čak visoko sofisticiranu opremu i tehnologiju koja je al pari zemljama Evropske unije i drugim zemljama, razvijenim zemljama. Naravno, sve skupa ne možemo reći da smo zadovoljni time, trebamo težiti većem i višem ali ovo je jedno simbolično skretanje pažnje sa svakodnevnih političkih teških tema, na nešto što može značiti optimizam u BiH i poruka da se može raditi – istakao je predsjednik spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić.

Organizator događaja „Poslovne novine“ osim 30.godišnjice održavanja ovog izbora, slave još jedan jubilej, 45 godina tradicije poslovanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA