Istočno Sarajevo: Do oktobra dva kružna toka (VIDEO)

926

Projekat izgradnje kružnog toka u Novom Istočnom Satajevu izvodiće se na dvije lokacije i to: ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika, te na ukrštanju ulica Vojvode Radomira Putnika i Vuka Karadžića.

Prvi čovjek opštine Istočno Novo Sarajevo poručuje da će izgradnja dva kružna toka biti od velike važnosti za bezbjednost saobraćaja na ovim lokacijama.

– Konkretno, radi se o dva kružna toka, rješavanju problema saobraćajnih gužvi, bezbjednosti saobraćaja na dvije raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na regionalnom putu koji se nalazi na ulici Vojvode Radomira Putnika. To je, može se reći i kičma koja prolazi kroz našu opštinu, konkretno kroz opštinu Istočno Novo Sarajevo prolazi dionica od Vraca do Toma. Mi ćemo ovim projektom ući u realizaciju problema na raskrsnici kod Foto Vasića i raskrsnici kod restorana “Mlado Jagnje”. Trenutno su te raskrsnice, prva nije pokrivena uopšte saobraćajnim rješenjem, koji usporava saobraćaj, dok je druga pokrivena semaforima – rekao nam je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Početak radova na izgradnji dva kružna toka planiran je za avgust mjesec. Sve bi trebalo da bude gotovo u oktobru.

– Predvidjeli smo izgradnju dvije kružne raskrsnice. Nadam se da ćemo vrlo brzo po dobijanju krenuti, odnosno raspisati tender id a ćemo već do kraja avgusta stupiti u radove. Na taj način bi najvjerovatnije završili oba kružna toka do kraja oktobra, tj.prije zimske sezone i pustili ga u upotrebu na radost svih naših građana, kao i na mnogo saobraćaja koji prolazi ovda kroz našu opštinu a ide kroz federaciju Bosne i Hercegovine, odnosno prema glavnom gradu Sarajevu. Na taj način bi rasteretili našu opštinu, omogućili brži protok saobraćaja, a sigurno i uticali na bezbjednost samih učesnika u saobraćaju – tvrdi Nenad Nešić,v.d. direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

Vrijednost ovog projekta procjenjuje se na oko 500 hiljada KM. Opština je finansirala projektnu dokumentaciju u vrijednosti 20 000 KM, dok će ostatak radova u potpunosti finansirati “Putevi Republike Srpske”.

Marko Tešanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA