Istočna Ilidža: Nagrade za najbolje učenike (VIDEO)

1066

U ovoj godini 12 učenika sa područja Istočne Ilidže završilo je školovanje sa svim peticama, 11 osnovaca i jedan srednjoškolac. Upornost se, kažu nam učenici generacije, isplati što pokazuju i njihova priznanja.

Pored toga što su najbolji u svojim generacijama, osvajali su i zapažena mjesta na takmičenjima iz više predmeta.

– Učestvovala sam na takmičenjima iz matematike, fizike, engleskog, zatim takmičenja iz pisanja poezije – rekla nam je Sara Purković, učenik generacije OŠ „Jovan Dučić“.

– Učenik sam generacije u osnovnoj ali i u nižoj muzičkoj školi. Upisaću i gimnaziju i srednju muzičku školu. Kao učenik generacije osjećam se srećno i zadovoljno, mislim da sam postigao ono što želim – tvrdi nam Srđan Lučić, učenik generacije OŠ „Petar Petrović Njegoš“.

– Bilo je teško, potrebno je mnogo truda i napora da se sve to postigne i da se redovno uči ali je jako lijep osjećaj kada vas proglase učenikom generacije. Veliki ponos osjećate i vi i vaša porodica – kaže Miljana Drašković, učenik generacije SŠC „Istočna Ilidža“.

Za postignute dobre rezultate na školskim, opštinskom, regionalnom i republičkom takmičenju, nagrađeni su osnovci i srednjoškolci sa područja opštine. Oni su svojim radom pokazali da na njih treba računati, ali i da im se treba posvetiti više pažnje, poručuju iz opštine.

– Evo trudimo se da na sva takmičenja na koja studenti i učenici idu obezbjedimo sredstva i da nesmetano mogu biti prisutni kao predstavnici svojih škola i opštine – izjavio je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Ove godine nagrađeno je ukupno 26 najboljih učenika iz tri osnovne i jedne srednje škole iz Istočne Ilidže.

Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA