Iran potvrdio: Al Bagdadi je mrtav

450

Predstavnik vrhovnog lidera Irana u Revolucionarnoj gardi Ali Širazi potvrdio da je lider “Islamske države” Abu Bakr Al-Baghadi umro u ruskim vazdušnim udarima.

Širazi je to rekao u intervjuu iranskom vebsajtu Asr-e Iran. Međutim, za sada nema komentara iranskih zvaničnika.

Širazi je predstavnik iranskog vrhovnog lidera u specijalnom timu Revolucionarne garde koji se zove “Kuds fors”, a koji je zadunžen za delikatne akcije Irana van granica te zemlje.

– Terorista Al- Bagdadi je definitivno mrtav – rekao je Širazi, dodajući da je verifikovao smrt “kroz više kanala”.

Podsjetimo, 16. juna Rusija je objavila da je lider terorističke “Islamske države” najvjerovatnije ubijen u vazdušnom napadau ruskih snaga na jedan kamp u Raki dok se u njemu održavao sastanak vođa organizacije.

Primarno, Al- Bagdado nije bio meta, jer se nije ni znalo da će biti prisutan na tom sastanku, ali se kasnije, kako su tada saopštili Rusi ispostavilo da je Al-Bagdadi ipak prisustvovao tom sastanku.

Iz ruskog ministarstva odbrane je rečeno da je Al- Bagdadi najvjerovatnije mrtav i da je ta vijest potvrđena iz više izvora.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, međutim, kazao je da je ta vijest blizu 100 odsto tačna, ali je odbio da je i definitivno potvrdi.

Za sada nema drugih zvaničnih reakcija, a budući da je već nekoliko puta bilo objavljeno da je Al-Bagdadi ubijen, sve svjetske agencije i dalje čekaju potvrdu nekog zvaničnika.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA