Ibrahimović se vraća u Milan?!

592

Prelazni rok u Milanu dostiže tačku ključanja, Milan je spremio najjače udarce za kraj. Poslije Musakija, Kesija i Rodrigeza sada stižu zvučna imena, a vrhunac bi mogao da bude senzacionalni povratak Zlatana Ibrahimovića!

Ovo treba uzeti sa rezervom, jer je vijest objavio torinski list, najmanje pouzdan od tri sportska dnevnika na Apeninima. Ali neke okolnosti upućuju da bi moglo da dođe do velikog povratka Ibre u Milan pošto je Mančester Junajted riješio da ga ne zadrži i ne iskoristi opciju o još jednoj godini iz ugovora. Ibra će od 1. jula biti slobodan igrač…

Plan je smislio Ibrin menadžer Mino Rajola i postavio ga kao uslov pred upravu Milana. Rajola drži ključ u rukama oko novog ugovora Đanluiđija Donarume što je Milanovo najvažnije pitanje ovog ljeta. Klub je dao Rajoli i Donarumi rok do 13. juna da definitivno odgovore na ugovor vrijedan blizu 5.000.000 evra po sezoni. Lukavi Rajola se dosjetio kako da uslovi Rosonere. Donaruma će potpisati ako Rosoneri vrate Zlatana?!

Ali problem je što se Ibrahimović nikako ne uklapa u viziju novog rukovodstva Milana. Ima 36 godina, povrijeđen je i neće zaigrati prije oktobra. Ima ogromnu platu, Milan može da mu da ponudi četiri ili peta puta manje od onog što je zarađivao na Old Trafordu (22.000.000 evra za godinu dana). Galijani je htio da ga vrati prošlog ljeta, ali je i tada plata bila problem.

Međutim, Ibrahimović ima želju da se vrati u Milan i to je rekao kada je prije pet godina u paketu sa Tijagom Silvom napustio Milan i prešao u PSŽ. Obojica igrača su tada bili nezadovoljni transferima jer su željeli da ostanu, ali ih je Galijani prodao pod finansijskim pritiskom jer je morao da popuni budžet.

Ibrahimović je tada isticao da je bio srećan u Milanu i da je želio tamo da završi karijeru. Zbog porodice je želio da ostane u Italiji i nada se da bi na kraju karijere mogao opet da zaigra za Rosonere.

Međutim, Milanov plan je bio da ljetnji prelazni rok kruniše nekim napadačem visoke klase koji je mlađi od Ibrahimovića. Na listi želja su imena Obamejana, Morate, Dijega Koste, Belotija i Andrea Silve. Obamejan i Kosta su nerealni zbog visokih plata i Gabonac se već dogovorio sa Pari Sen Žermenom. Morata neće u Milan, a Beloti je preksup jer Torino traži 100.000.000 evra. Silva je rizik jer je još mlad i skup za svoj godine. Pa bi možda Ibrahimović i mogao da bude rješenje. Ali problem je što ne može da igra do oktobra i što se ne zna da li će posle takve povrede i pauze biti opet onaj stari. Pitanje je da li bi Montela rizikovao samo sa Lapadulom na početku sezone jer se očekuje prodaja Bake. Takođe, pitanje je i kako bi se ekipa posle početka sezone privikavala na Ibrahimovića. On umije da saigrače pretvori u taoce i da podredi ekipu sebi. A to nije ono što novo rukovodstvo Milana želi…

Mnogo je tu prepreka, ali Rajolu ne treba potcijeniti. Kao ni Milanov pritisak da zadrži Donarumu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA