Glavna ulica se pretvara u pješačku zonu

913

U okviru vizije Grada Banja Luka da se promoviše zdrav način života, ekologija i održivi razvoj, u subotu i nedjelju, 1. i 2. jula, glavna ulica u gradu biće pretvorena u pješačku zonu.

– Riječ je o eksperimentalnom zatvaranju ulice, a odluka da li će preći u tradiciju da se vikendom pješaci stavljaju u prvi plan biće donesena nakon ove aktivnosti – kazao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Naime, od 18 časova u subotu do 4 časa u ponedjeljak, Ulica Kralja Petra I Karađorđevića će na dijelu od hotela „Bosna“ do Ulice Marije Bursać biti zabranjena za sve četvorotočkaše, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i igraju mališani.

Kako je najavio Sandić, u navedenom vremenu – biće besplatan parking u zoni navedene ulice, kao i u javnoj garaži u Vidovdanskoj ulici (ispod IRB-a), uz postavljanje propisne saobraćajne signalizacije koja će definisati ovaj, privemeni, režim odvijanja saobraćaja. Autobusi na linijama javnog prevoza putnika koji saobraćaju tim dijelom Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, biće preusmjereni u Vidovdansku i Kninsku ulicu.

Sa ovom aktivnošću i najavljenim sistemom iznajmljivanja bicikala, Banja Luka se jasno opredjeljuje za promociju i razvoj nemotorizovanog saobraćaja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA