Fudbalski savez BiH o nemilim scenama u Zenici

1164

Fudbalski savez BiH nakon sinoćnje utakmice i nemilih scena na kraju meča izvinio se Fudbalskoj asocijaciji Grčke.

Nakon prospavane noći i sklapanja mozaika sa sinoćnje kvalifikacione utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke, Fudbalski savez BiH se obratio javnosti u svetlu svih dešavanja na stadionu Bilino polje.

– Prije svega, izražavamo žaljenje i upućujemo izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku meča, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač. NS/FS BiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stefana Žilia biće analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim – istakli su iz Saveza.

Baždarevićev pomoćnik nokautirao fudbalera Grčke (VIDEO)

Iz Fudbalskog saveza BiH naglašavaju da je navedeni incident krajnji epilog svega što se dešavalo na terenu tokom utakmice.

– Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je povredama dva naša igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću je slomljena jagodična kost i noćas je operisan, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica. Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod povrede Šunjića.

I onda je sve eskaliralo provokacijom Manolasa upućenoj našim navijačima, što je bio samo nastavak storije koja je započela u Atini od novembra prošle godine, kada smo doživjeli niz neugodnosti na tribinama i na terenu. Ostalo se dalo vidjeti na snimku. Nažalost, na kraju utakmice naši fudbaleri i pojedini članovi stručnog štaba naseli su na provokacije i odreagovali implusivno i nepromišljeno – poručuju iz Saveza.

Izrazili su iskrenu zahvalnost vjernim navijačima koji su cijelo vrijeme bodrili ekipu, te sponzorima koji su osigurali besplatne sendviče i vodu, te fudbalerima koji su uložili i posljednji atom snage na terenu.

– Iz ove utakmice moramo izvući pouku, te se vratiti na put koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još kompaktniji i snažniji. Put će biti trnovit, ali dok ima šanse, nećemo odustati – poručili su iz Fudbalskog saveza BiH.

Bosna i Hercegovina i Grčka remizirali su u okviru šestog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine na Bilinom Polju rezultatom 0:0.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA