Fudbaleri Radnika počeli pripreme za novu sezonu

742

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine danas su počeli sa pripremama za sezonu 2017/18, a na prozivci se pojavilo 25 fudbalera, među kojima nema Edina Ademovića i Nemanje Zlatkovića, sa kojima nije produžena saradnja.

Novo ime je Slaviša Radović, koji je ovog ljeta potpisao trogodišnji ugovor sa Radnikom.

Prvi dio priprema biće odrađen na Gradskom stadionu u Bijeljini, a početkom jula ide se na Kupres gdje će tim boraviti 10 dana, odraditi najvažniji dio priprema i što je najvažnije – odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

– Najveće pojačanje biće da sačuvamo postojeći igrački kadar, tako da u jednom dugotrajnom procesu napredujemo iz sezone u sezonu. Takođe, volio bih da bude što manje povrijeđenih igrača – rekao je prvi trener Mladen Žižović na konferenciji za medije, koja je održana danas na Gradskom stadionu u Bijeljini, i dodao:

– Na Kupresu ćemo odigrati dvije-tri prijateljske utakmice. Vraćamo se u Bijeljinu 11, eventualno 12. jula, gdje ćemo 15. odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, koja će ujedno biti i generalna proba. U potrazi smo za što boljim i što adekvatnijim protivnikom, i već u toku današnjeg dana to bi trebalo da bude poznato – zaključio je Žižović.

Kapitenu Stanko Ostojiću, koji je najtrofejniji igrač u istoriji kluba, ovo će biti deveta sezona u plavom dresu, a njegova očekivanja su da i ove sezone budu u vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

– Iz godine u godinu ostvarili smo sve bolje rezultate. Počelo je sa osvajanjem Kupa Republike Srpske, što nam je bio primarni cilj u prethodnih pet-šest godina. Zatim smo podigli standarde na viši nivo. Osvojili smo prvenstvo Republike Srpske i obezbjedili plasman u Premijer ligu BiH. I tu, iz godine u godinu, zauzimamo sve bolju poziciju, tako da se nadam da će Radnik i u budućnosti sa napretkom – rekao je Stanko Ostojić.

Iako prelazni rok traje do kraja avgusta, osnovni cilj je da se što ranije završi sa prelaznim rokom. Sigurno je samo da neće biti velikih i skupih pojačanja, i cilj je da se prevashodno radi sa postojećim kadrom. U tim se vratio Jovo Kojić, koji je proljeće proveo na pozajmici u Olimpicu iz Sarajeva, kao i povrijeđeni Dušan Martinović.

Važno je dodati i to da se ni Aleksandar Kosorić nije pojavio na prozivci, pošto se nalazi u potrazi za inostranim angažmanom. Međutim, ukoliko ne uspije u tome, realne su šanse da ostane u Radniku i naredne sezone.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA