Formula 1: Opšta ludnica u Bakuu

860
Opšta ludnica

Prvi dan Velike nagrade Azerbejdžana u Bakuu bio je opšta ludnica. Obilježili su ga česta izletanja, crvene zastave, neočekivani poredak, muke favorita…

Osma stanica karavana Formule 1 trebala je dati odgovore na dva pitanja. Prvo: Da li je Mercedesov dvostruki trijumf u Kanadi bio samo splet okolnosti koje nisu favorizovale Ferari. Drugo: Mogu li “crveni” iz Maranela sa poboljšanim agregatom uzvratiti udarac na obalama Kaspijskog mora. Međutim, nakon 180 minuta vožnje ne da nismo dobili tražene odgovore, nego bismo morali postaviti novo pitanje: Da li je Red Bul konačno uhvatio korak sa vodećim tandemom?

Kobna osma krivina

No, krenimo redom. Baku je prošle sezone debitovao u kalendaru i prve ocjene bile su pozitivne. Pa ipak, vozačima je ove godine mnogo teže da “savladaju” pistu. Jer, bolidi su širi, što otežava manevar kroz uske krivine srednjeg sektora. Gume su drugačijih karakteristika zbog čega piloti imaju dosta problema da ih dovedu na radnu temperaturu. Ako pneumatici nisu u svom “prozoru”, gotovo je nemoguće normalno voziti današnje automobile. A s obzirom na to da se krug završava pravcem dugim 2,1 kilometar, svi timovi voze sa minimalnim “daunforsom”. Posljedica toga je teže zagrijavanje guma i nestabilnost prilikom kočenja.

Hamilton optimista

Opšta ludnica

Pobjednik posljednje trke u Montrealu, Luis Hamilton, svjestan da je pred njim i Mercedesom mnogo posla. Britanac je bio tek deseti, ali je uprkos tome optimista.
– Bilo je teško danas. Staza nije nimalo laka i pred nama je bilo mnogo izazova. Ipak, Botasovo vrijeme pokazuje da je bolid brz. Preko noći samo treba da “posložimo” glave i vidimo gdje možemo napredovati – jasan je Luis.

Upravo su ova dva faktora, u kombinaciji sa glatkim i klizavim asfaltom, danas izazvali haos na stazi. Skoro da nema vozača koji bar po jednom u prvoj, trećoj ili osmoj krivini nije promašio tačku kočenja. Žute zastave upozorenja bile su normalna pojava, što je dodatno frustriralo pilote jer u tom slučaju moraju da obustave brzi krug. Četverostruki prvak Sebastijan Fetel u osmoj krivini je izletao u više navrata. Tokom jednog od “izleta” njega je “kopirao” Felipe Masa, pa je tandem laganim tempom i vožnjom u rikverc morao da se vrati na pravi put.

No, to nije bila jedina komična situacija. Fernanda Alonsa je, po ko zna koji put, izdao njegov Meklaren. Špancu, međutim, nije bilo do smjeha, ljutito je napustio bolid koji je, pošto je parkiran na nizbrdici, sam krenuo “svojim putem”. Redari su ga na vrijeme “uhvatili”.

Bivši šampioni Kimi Raikonen i Luis Hamilton zamalo su se sudarili u prvoj krivini. U petak (!), tokom kojeg svi pokušavaju maksimalno da sačuvaju auta. Roman Grožan je, po običaju, imao problema sa kočnicama. Frustracije je “liječio” svađom sa ljudima na “pit volu” svog Hasa. Serhio Perez u prvoj i Džolion Palmer u drugoj sesiji zabili su se u ogradu u kobnoj osmoj krivini, zbog čega su treninzi prekidani.

Maks junak i tragičar

A nakon crvenih zastava, dominirao je Maks Ferstapen. Iako se nije očekivalo da na ovakvoj pisti Red Bul bude konkurentan, Holanđanin je u obje sesije bio najbrži. Posebno se dobro snašao na soft gumama, dok je konkurencija uhvatila priključak kada su svi prešli na supersoft pneumatike. Maks bi bio apsolutni junak dana da se nije slupao u zadnjem minutu i tako svojim mehaničarima osigurao prekovremene sate u trećoj smjeni.

– Uprkos izletanju, ovo je bio sjajan dan. Najbolji petak cijele sezone. Od prvog kruga sam se osjećao odlično u bolidu. Najbrže vrijeme sam odvezao u krugu koji je bio sve samo ne idealan. I Reno je ovdje došao sa poboljšanim motorom što nam je sigurno pomoglo. Imamo još protora za napredak i to je najbitnije – izjavio je Ferstapen, uz ocjenu da je izletanje bilo “čudno”.

I za kraj ovog neobičnog petka još jedan podatak: vodeći kvartet (Ferstapen, Botas, Rikardo, Raikonen) je razdvajalo samo 127 hiljaditih dijelova sekunde. Lider šampionata Fetel i jedini konkurent Luis Hamilton bili su peti, odnosno deseti.

Treći trening za VN Azerbejdžana vozi se sutra od 12.00 časova. Kvalifikacije su na programu tri sata kasnije, a trka u istom terminu, u nedjelju.

Dejan Marić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA