“Fitness ljeto”: Prvi dan – spektakl

1037
Fitness ljeto

Prvi dan manifestacije “Fitness ljeto” bio je spektakularan. Jer, u banjalučkom Parku Mladen Stojanović okupilo se više od 700 pripadnica nježnijeg pola.

Besplatno, zabavno druženje uz treninge koji pozitivno utiču na zdravlje počelo je sinoć i trajaće u narednih mjesec dana. Šesto izdanje i ovog puta organizuje Udruženje za sport i rekreaciju “L-Fit”, uz podršku gradske uprave Banjaluka i glavnog sponzora, “Tropica”, te pokrovitelja “Elta-kabela”.

Trening u prirodi pun pogodak

Da je fitnes u prirodi pun pogodak bilo je jasno još prije svečanog otvaranja. U Parku Mladen Stojanović okupio se veliki broj dama koje su trenirale pod budnim okom prodfesionalnih instruktora. Među njima su bili i Marko Nikolić i Sanja Nikšić iz Srbije, koji nose epitet najboljih u regionu. Manifestaciju je otvorenom proglasio Dejan Travar, predstavnik Gradske uprave, a prisutnima se obratila i Dijana Tepšić, banjalučka muzičarka i TV voditeljka, koja se i sama bavi fitnesom.

Organizatori su se potrudili da ove godine uvedu nove sadržaje, kako bi majke sa djecom bez problema mogle da vježbaju. Ponedjeljkom, srijedom i petkom, u saradnji sa Ski klubom “Olimpik” biće organizovana škola rolanja, dok će djevojčice vikendom u “Manja izazovu” učiti da igraju lastiš, igru koja je posljednjih godina zaboravljena.

Vođa projekta, Lidija Ljubičić, nije skrivala zadovoljstvo poslije premijernog treninga.

– Prezadovoljna sam. Imali smo 580 akreditacija, što nije bilo dovoljno za sve učesnice. Naravno, sve zainteresovane su mogle da vježbaju sa nama. Bilo je super. I nadala sam se ovakvom odzivu. Broj zainteresovanih u Banjaluci raste iz godine u godinu. Samo u početku dame kao da su se stidile da treniraju u prirodi. Sada više toga nema – izjavila je Ljubičićeva.

Danas premijera u Gradišci

“Fitnes ljeto” se širi, pa će tako ove godine po prvi put biti održano i u Gradišci. Lokacija je Park slobode, a prvi trening zakazan je za večeras, u 18 sati. Vježbanje će trajati 20 dana i, kao i u Banjaluci, biće besplatno.

– Moram da se zahvalim sponzoru “Galenfarmu” i pokrovitelju, načelniku opštine Zoranu Adžiću. Takođe, veliki doprinos manifestaciji dali su i “Betty”, “Interpromet”, “Prirodno bilje”, “Comesgrafika”, “Webix”, “Hemofarm” i Dom zdravlja. Sigurna sam da nas i u Gradišci očekuje zabavno druženje – zaključila je Lidija Ljubičić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA