Đokić: Koalicija odlično funkcioniše

552

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas u Zvorniku da koalicija SNSD, DNS i SP, neuporedivo bolje funkcioniše i obavlja poslove na nivou Republike Srpske nego što je to radila opozicija koja je u jednom vremenu bila na vlasti u Srpskoj.

– Ovu opoziciju oličenu u Savezu za promjene vidimo sada u Sarajevu. Nemoćni su – ništa nisu uspjeli da urade, iako su tamo tri godine na vlasti. Za to vrijeme uspjeli su da razvale svoju grupaciju i danas su BiH institucije bez pravca, plutaju, ne znaju gdje će ih vrijeme odvesti – rekao je Đokić.

Na svečanom prijemu povodom 24 godine postojanja i političkog života SP Đokić je rekao da, za razliku od njih, Republika Srpska ima stabilnost svojih institucija i upravo koalicija SNSD, DNS i SP daju osjećaj te stabilnosti.

– Imamo politike, znamo kuda idemo, imamo jasan pravac, jasan cilj do kojeg sigurno idemo i zato treba to da sačuvamo i da učinimo napor da to sačuvamo – rekao je Đokić.

On je istakao da je, i kada se pojave problemi i teškoće, sposobnost ljudi da nađu kompromis, da kroz dijalog i kompromis nađu najbolja i najprihvatljivija rješenja.

– Upravo koalicija na vlasti u Republici Srpskoj je prije tri dana potvrdila da nastavlja zajedno da radi i da odgovara narodu za vođstvo Republikom Srpskom – istakao je Đokić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA