Dodik: Mektić da otkrije ko je napao Vučića

1770

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nema namjeru da odgovara na spletke Dragana Mektića, koga kao čovjek, iskreno žali, jer, kako je rekao, preuzeti na sebe svakodnevno fabrikovanje konstrukcija i teorija zavjere težak je posao i za umnog čovjeka, a kamo li za njega koji je dobrovoljno preuzeo ulogu bosanskog političkog klovna.

Umjesto što stalno zaviruje u njegov džep, dodao je Dodik, nek napokon otkrije ko su kriminalci koji su u Srebrenici, prije dvije godine pokušali da ubiju tadašnjeg premijera, a sada predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Samo zbog javnosti želim da kažem da sam u svom imovinskom kartonu, što je svakom vidljivo, proteklih godina uredno prijavio i dva stana u vlasništvu od po 77 kvadratnih metara u Beogradu u Bulevaru Kralja Aleksandra, koje sam nedavno prodao i to je novac koji sam legalno prijavio i unio u Republiku Srpsku – rekao je Dodik, odgovarajući na Mektićevu tvrdnju da je krajem maja iz Srbije u Srpsku unio 200 000 evra.

Dodikove izjave uslijedile su poslije Mektićevih prozivki. Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine je izjavio da ne može da dozvoli da predsjednik Dodik optužuje srpske predstavnike u Savjetu ministara BiH za izdaju.

– Dodik stalno ponavlja izdaja, izdaja… Ali šta je izdaja? Za mene je izdaja ne biti za vrijeme rata sa svojim narodom u Republici Srpskoj, već u Beogradu i baviti se naftom i cigaretama. Gledam ga kako slavodobitno obilježava sve bitke i nije mi jasno kako može borcima da pogleda u oči – rekao je Mektić.

Dodik je nedavno optužio srpske ministre na nivou BiH da čine izdaju prihvatanjem izmjena Krivičnog zakona po kojem se namjerava kažnjavati poricanje genocida.

– Oni koji se predstavljaju kao alternativa sadašnjoj vlasti, samo su alternativa izdaje koju narod prepoznaje – rekao je Dodik.

S druge strane, Mektić kaže da je Vlada RS dostavila prijedlog da se u Krivični zakon BiH doda da je negiranje genocida kažnjivo, ali samo ako izazove nasilje.

– Moramo znati šta je negiranje, a šta verbalni delikt. Tražili smo da se to unese, ali Ministarstvo pravde BiH to nije prihvatilo i nismo htjeli to da podržimo. To je odmah proglašeno kao izdaja, a tog zakona još nema – rekao je Mektić na konferenciji za medije.

Pusmo nekorektno

Dragan Mektić je ocijenio da pismo člana SDS Ognjena Tadića, u kojem se govori o problemima u stranci, nije korektno.

– Pismo je poslato da bi se uzburkala situacija u SDS i da se još više poremete odnosi. Nije jasno kome je pismo upućeno. Ukoliko je želio nešto da promijeni i ukaže na anomalije u stranci, trebalo je da ga uputi organu stranke – smatra Mektić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA