Crnogorska opozicija prenoćila u parlamentu?

807

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta proveli su noć u parlamentu, nakon što je lideru Pokret za promjene, članice tog saveza, Nebojši Medojeviću, ukinut poslanički imunitet.

Poslanici DF-a, koji su od prošlogodišnjih izbora 16. oktobra bojkotovali parlament, prenoćili su u njemu kako bi spriječili hapšenje Medojevića.

Obezbjeđenje parlamenta nije dozvolilo novinarima da jutros bude poslanike DF-a, prenio je podgorički portal CdM.

Frontovci su sinoć spavali u svojim prostorijama, ali i na kaučima u holu Skupštine, gdje čekaju da Medojević danas bude priveden specijalnom tužiocu.

Poslanici Fronta očekuje da zabrani određivanja pritvora Nebojši Medojeviću, kao u slučaju Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Sa 42 glasa “za” poslanici Skupštine ukinuli su sinoć poslanički imunitet lideru PzP-a Nebojši Medojeviću, čime su na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, odobrili pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanika Demokratskog fronta zbog sumnje da je prao novac.

Nakon gotovo pet sati burne rasprave, poslanici DF-a ostali su u Skupštini gdje će noćiti i, kako su poručili, braniti hapšenje svog partijskog kolege.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA