Crnadak: Stiglo pismo Netanijahua, rano za komentar

758

Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH, potvrdio je za portal SrpskaCafe da je dobio pismo izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, ali i dodao da je rano za komentarisanje njegovog sadržaja.

– Ono što vam sada mogu reći, jeste da vam potvrdim da sam dobio pismo izraelskog premijera Benjamina Netanijahua. U ovom trenutku mi, kao Ministarstvo spoljnih poslova, ali ni ja kao ministar, nemamo komentar na njegov sadržaj. Pismo jeste stiglo, u nekom narednom periodu će vjerovatno biti i komentar o njegovom sadržaju, ali sada je još rano – rekao je za SrpskaCafe Crnadak.

Povezana vijest:

Benjamin NetanijahuO Predstavništvu Srpske i izraelski premijer!

Podsjećamo, Netanijahu je uputio pismo ministru spoljnih poslova BiH Igoru Crnadku, u kojem je potvrdio da odnosi Srpske i Izraela i nisu u najboljem redu.

– Dijelim želju da se učvrste veze između Izraela i Bosne i Hercegovine i razgovara o svim pitanjima koja se tiču Predstavništva Republike Srpske u Izraelu. Žalimo zbog toga što se desilo u posljednje tri godine. Međutim, uvjeravam Vas da nećemo dozvoliti da ponašanje Predstavništva pokvari odličan odnos koji imamo – napisao je, između ostalog, Netanijahu u pomenutom pismu.

Izraelski premijer je imenovao Crnadka i srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića kao pouzdane partnere njegove zemlje.

Pismo Netanijahu

– Naša zemlja duboko cijeni i poštuje veze sa BiH, kao što ste i mogli da čujete i ranije tokom posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, gospodina Ivanića, kao i predstavnika tri konstitutivna naroda BiH. Zahvaljujući Vama i predsjedniku Ivaniću, jasno nam je da imamo ozbiljne i pouzdane partnere na Balkanu. Radujem se saradnji sa Vama, kao i razmjeni dijaloga između Izraela, Republike Srpske i Federacije BiH u budućnosti – zaključio je u pismu Netanijahu.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA