Borivoje Obradović predsjednik mladih DNS-a

1878

Borivoje Obradović izabran je danas u Banjaluci za predsjednika Organizacije mladih DNS-a, čija se programska platforma odnosi na poboljšanje uslova obrazovanja, kulture i sporta.

Obradović je rekao da trenutni sistem obrazovanja nije najbolji i da nedostaje praktična nastava za studente.

On je najavio da će podržati studente u borbi da ne bude povećanja cijene školarine, te konstatovao da je u medijima pogrešno rečeno da je to zatražio ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, već je riječ o inicijativi Univerziteta.

Mladim DNS-a uspjeh u radu poželio je i lider ove stranke Marko Pavić, koji je rekao da će DNS još dugo godina biti aktivna stranka zahvaljujući snažnoj energiji i potencijalu mladih.

– Oni ne razmišljaju samo o unutarstranačkom organizovanju nego misle na mlade u Srpskoj, ali i na Republiku Srpsku – rekao je Pavić novinarima nakon Izborne skupštine Organizacije mladih DNS-a.

On očekuje da mladi iz ove stranke doprinesu rješavanju osnovnih pitanja za mlade, odnosno boljem obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i zapošljavanju.

Pavić je rekao da su mladi iz DNS-a, koji su na određenim funkcijama, dokazali da su ih zaslužili, te ocijenio da ima i uspješnih mladih kadrova koji nisu članovi neke stranke.

Komentarišući činjenicu da je jedini kandidat za predsjednika DNS-a koji će biti biran u junu, Pavić je rekao da u ovoj stranci ne postoji borba za funkciju prvog čovjeka, te da svi bježe od te odgovorne pozicije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA