Barselona krenula po Belerina

572

Označila je Barselona Ektora Beljerina kao prioritet u ovom prelaznom roku i počela je da razvija priču o njegovom povratku na Kamp Nou. Desni bek Arsenala je najveća želja Katalonaca koji neće žaliti para i truda da ubjede Arsena Vengera da im po ko zna koji put proda jednog od najboljih igrača…

Iako se Beljerin nedavno oglasio na Tviteru sa porukom da navijači ne treba da vjeruju svemu što piše u novinama, španski mediji su prilično ubijeđeni da je on svakim danom sve bliže selidbi na Kamp Nou. Katalonska štampa tvrdi da će Barselona pokušati scenario kao u slučaju kada je vraćala Seska Fabregasa iz Arsenala. Zanimljivo, upravo je Beljerin tada kao anonimni omladinac bio dio Seskovog transfera na Kamp Nou. Sada Barsa opet skupo plaća grešku…

Pretpostavlja se da bi Beljerinov transfer mogao da iznosi oko 50.000.000 evra. Igrač se već dogovorio sa Kataloncima i traži od njih da budu direktniji u pregovorima sa Vengerom i da se stvar ne oteže. Ali i Barsa očekuje pomoć od Beljerina. Tačnije, traži od njega da se ponaša kao Fabregas koji je tada kao kapiten insistirao na odlasku iz Arsenala i za srce ujeo navijače Tobdžija.

Tada je Fabregas odbio da trenira sa Arsenalom, javno je tražio transfer i molio da pređe u Barselonu. Istovremeno mu je Gvardiola pružao podršku da istraje u toj borbi i na kraju je Venger kapitulirao. Prodao je Španca za 34.000.000 evra plus dodatnih 6.000.000 kroz bonuse i plus talentovanog Ektora Beljerina.

Ovoga puta će Venger zaraditi više, a možda će i bolje proći. Ipak je u pitanju desni bek koji nije klasa igrača kakva je tada bio Fabregas. Takođe, Arsenal poslije dugo godina ne igra Ligu šampiona, nema taj izvor prihoda i prodaja Beljerina će značiti za klupski budžet.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA