Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba

1009

Milan Bandić iz Stranke rada i solidarnosti pobijedio je na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba, prema prvim nezvaničnim rezultatima Državne izborne komisije.

U Splitu je pobijedio HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, u Osijeku kandidat grupe građana Ivan Vrkić, dok će Rijeku u predstojećem manadatu voditi novi-stari gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS i HSS).

Bandić je, prema prvim rezultatima, osvojio 51,83 odsto glasova birača, dok je Anka Mrak Taritaš (SDP, HNS, HSS, HSU, Naprijed Hrvatska – Progresivni savez – Naprijed Hrvatska, Stranka penzionera) osvojila 46,03 odsto, prenose mediji.

U Splitu je Opara sa 46,12 odsto za tri odsto ispred protivandidata Željka Keruma (Hrvatska građanska stranka, Popravi grad – Nova generacija).

Vojko Obersnel je sa 55,69 odsto glasova u uvjerljivoj prednosti nad kandidatom grupe građana Hrvojem Burićem koji za sada osvojio 42,61 posto.

U Osijeku je Ivan Vrkić osvojio 62,73 odsto što je gotovo dvostruko u odnosu na HDZ-ovu Ivanu Šojat sa tek 33,89 odsto.

Na čelo Varaždina dolazi kandidat grupe građana Ivan Čehok sa, za sada, 68, 66 odsto, Bjelovar će voditi u idućem mandatu kandidat HSLS-a i HSS-a Dario Hrebak (64,25 odsto), Veliku Goricu Dražen Barišić (HDZ-HSLS-HSU) koji je osvojio 61 odsto.

Sisak će ponovno voditi Kristina Ikić Baniček (SDP), Šibenik kandidat HDZ-a Željko Burić koji je osvojio uvjerljivih 68,69 odsto, a Karlovac Damir Mandić (HDZ-HSLS) sa 52,82 odsto.

Dubrovnik preuzima HDZ čiji kandidat Mate Franković, prema prvim neslužebnim podacima, osvojio 53,78 odsto.

Napeto je u Imotskom gdje za sada HDZ-ov Ivan Budalić vodi sa 49,90 odsto dok mu je za petama kandidat grupe građana Ivica Kukavica sa 49,70 odsto.

U Slavonskom Brodu sa 54,75 posto vodi dosadašnji gradonačelnik Mirko Duspara, u Koprivnici je SDP-ov Mišel Jakšić osigurao pobjedu. U Križevcima je kandidat grupe birača Mario Rajn (60,48) uvjerljivo pobijedio Branka Hrga.

Knin će, gotovo je izvjesno, voditi kandidat grupe građana Marko Jelić, Gospić HDZ-ov Petar Krmpotić, a Pazin će voditi IDS-ov Renato Krulčić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA