Balaban: Nemam namjeru da napuštam DNS!

1613
Budimir Balaban

Nemam namjeru da napuštam DNS!. Ja sam jedan od osnivača te stranke i uvijek sam bio ponosan jer sam njen dio.

Ovo je rekao Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada Banjaluka gostujući u emisiji „Banjalučka hronika“ na Elta televiziji i dodao da je on tu bio i namjerava da bude i dalje.

– U DNS – u je važilo da možete imati svoje mišljenje. Možete da kažete ono što smatrate da treba, a opšti i javni interesi su prioritet. Mi se moramo baviti prvenstveno nacionalnim interesima, oput iseljavanja stanovništva, i da u to uključimo građane. Međutim, pojedini smatraju da postojeće stanje ne treba da se dira, da je bolje da se pozabavimo unutrašnjom organizacijom. Ja ne mislim da je to bitna stvar – da ima ovoliko predsjednika i zamjenika, niti ko će da bude predsjednik, podpredsjednik ili zamjenik. To su manje bitne stvari i treba da se bavimo manje sami sobom a više da se bavimo bazom i građanima. Tu smo se malo mimoišli, slobodno možemo reći određene struje u okviru DNS – a, ali smatram da se na osnovu isticanja sopstvenog mišljenja ne treba da steknu razlozi za bilo kakva isključenja – ističe Balaban.

Blaban navodi da  jedini kandidat za predsjednika gradske organizacije Nedjeljko Čubrilović ima podšku DNS – a, njegovu podršku i svih onih koji drugačije misle.

– Podršku nemaju oni koji su više na strani podaništva, koji su skloni poltronstvu i koji nisu u komunikaciji sa građanima. Dakle, to su oni koji se bave sami sobom ili žele da partiju iskoriste za ostvarenje svojih sopstvenih, viših ciljeva. Na toj strani nismo! Stoga, Čubrilović je imao uvijek moju ličnu podršku i podršku nas koji drugačije mislimo – kaže on.

Predsjednik DNS Marko Pavić juče je imao zakazan sastanak sa Balabanom i odbornicima Demokratskog narodnog saveza. Na tom sastanku se međutim, nije pojavio. Nakon toga, mediji su pisali da je Balabn tim potezom izbačen iz DNS.

– To su naravno spekulacije. Što se samog sastanka tiče, zakazan je na inicijativu predsjednika Pavića, a ja nisam imao informacije šta je tema. Ne znam ni zbog čega je otkazan. Pretpostavljam da je na nivou gradske organizacije došlo do pritiska da otkaže, jer oni ne žele da razgovaraju. Mislim da je uvijek bolje da se razgovara i dogovara, ali naravno predsjednik je odlučio tako kako je odlučio i tu nemamo problem – dodaje Balaban.

Ideja za novim stranačkim klubom postoji. Parija se dijelom bavi sobom ili eventualno dijelom građana svojih glasača, a kako vrijeme odmiće, smatra on onih počinju da se bave isključivo sobom, svojim interesima.

– Kada bi se time rukovodili, onda bi trebalo da nikad niko da formira bilo kakvu partiju. Ipak, politički je nemoguće djelovati ukoliko se ne organizujete. Ono što ćemo sa ovim klubom da uradimo, napravićemo model kojim ćemo da pokažemo pa postoje oni koji rade u interesu građana. Ukoliko ocjenimo potrebu i ukoliko ne budemo pravilno shvaćeni od svojih partija, naravno da nam ništa drugo neće preostati nego da se sami organizujemo u partiju – dodaje on.

Gradonačelnik Igor Radojičič je najavio da će, ukoliko dođe do prekompozcije Skupštine, ponovo sve karte biti na stolu.

– Prije ovih i onih izbora, ne može da bude cilj isključivo i samo određena funkcija. Ja lično nikada nisam ni pomišljao da ću da budem u ulozi predsjednika Skupštine grada. Došao sam tu na određeni način. Sasvim je moguće da u nekom novom ciklusu neću biti predsjednik, jer to nije funkcija koja je zauvijek rezervisana za mene. Ne samo da nemam nikakvog straha, to je jedan logičan slijed događaja da dolazi do određenih promjena – dodaje Balaban.

Tea Beader/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA