Auto-slalom Dunavskom ulicom (FOTO)

890
Dunavska ulica

Ukoliko vas put nanese u banjalučku Dunavsku ulicu, pripremite se za pravi mali auto-slalom! Neće izostati ni doza avanturizma, zato što imate veliku šansu za neposredan kontakt sa automobilom iz suprotnog pravca, prinuđeni da vozite u njegovoj traci!

Dio puta u pomenutoj ulici, u naselju Kumsale, koje pripadaju MZ Lazarevo I, je u katastrofalnom stanju, a odugovlačenje nadležnih sa njenom sanacijom čini mještane sve nervoznijim.

– Ovdje uvijek imamo problema jer je cesta sužena, pa nema dovoljno prostora za lagodno mimoilaženje dva automobila. Tu je i krivina koja daje nepreglednost, te neprestana oštećenja asfalta. Međutim, dugo nije došlo baš do ovolikog oštećenja, a nikada nisu ni razvukli ovoliko sa saniranjem. Mjesecima čekamo – rekao je za SrpskaCafe jedan od mještana ove ulice koji nije želio da mu se, kako kaže, “ime provlači po novinama”.

Dunavska ulica1

Naš sagovornik naglašava da je posebno kritično kada padne kiša, jer onda možete samo da nagađate gdje je bezbjedno proći vozilom.

– Da ne govorim o ovim koji i ne znaju za rupe, što nisu odavde. Kiša napada, rupe se ne vide, a oni još ne smanje brzinu. Tu su trenutno tri rupe koje je neophodno izbjegavati, pa morate voziti lijevo-desno nekoliko puta. Problem je i što nakon najveće rupe slijedi naglo skretanje, pa nikada niste sigurni ide li vam u susret automobil neprilagođenom brzinom, dok ste, zbog rupe, u njegovoj traci – priča on.

Dunavska ulica4

Podsjećamo, Kumsale su udaljene samo četiri kilometra od centra Banjaluke, ali nemaju prodavnicu ili igralište za djecu. Dobar dio kuća nema ni kanalizaciju, a infrastruktura je u izuzetno lošem stanju.

Dunavska ulica3

Takođe, ovo naselje je bilo pogođeno poplavama, u maju 2014. godine.

O. T.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA