Akcija “Trezor”: Pao i carinik zbog pljačke od 572 000 KM

7363
Uhapšeni, prvi red: Aljoša Galić, Dejan Došen, Jovica Karać, Meho Azrović, Milan Reljić. Drugi red: Miloš Mrđan, Nevenko Božičić, Radenko Žutić, Siniša Straživuk i Slaviša Ćulum. Treći red: Tomo Knežević, Vinko Knežević, Vojislav Šešum i Đorđe Ćulum.

Željko Pavlović, carinik iz Banjaluke, uhapšen je u akciji “Trezor” zbogpomaganja u pljački 572 857 KM od radnika bezbjednosne agencije “Alpha security”!

Kako je potvrđeno u MUP-u RS Pavlović je jutros uhapšen u Banjaluci, a u sklopu akcije izvršeni su pretresi na više lokacija koje je osumnjičeni koristio.

 Vezane vijesti:

akcija_trezor_198101769

EKSKLUZIVNO: Svi detalji akcije “Trezor”

 

– Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS jutros su na području Banjaluke lišili slobode Ž. P., jer postoje osnovi sumnje je od 18. 1. 2010. do 20. 1. 2010. godine na području grada Banjaluke i opštine Kneževo izvršio krivično djelo pomaganje u vezi sa krivičnim djelima organizovani kriminal i razbojništvo – saopštio je MUP.

Presreli obezbjeđenje
Pljačka je izvedena u Pilanskoj ulici u Banjaluci u krugu preduzeća “Metal” kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, “volkswagen” kombijem presreli obezbjeđenje dok su nosili novac u blindirano vozilo. Došlo je i do pucnjave u kojoj je ranjen radnik obezbeđenja Jadranko Granula, a razbojnici su pobjegli sa 18 kodiranih vreća u kojima je bio pazar “Delta maksija” i pumpi “OMV”.

Za tu pljačku osumnjičeni su Siniša Straživuk, Milan Reljić, Đorđe Ćulum i Vinko Knežević, koji su ranije uhapšeni. Prema iskazu jednog od članova grupe razbojnici su tada ciljali tri miliona maraka, a cijeli posao tipovao je Ćulum uz pomoć muškarca poznatog po nadimku “Kajga”.

Dugačka lista uhapšenih

Akcija “Trezor” izvedena je u februaru ove godine i njome je obuhvaćeno 15 lica koji se terete da su kao zločinačko udruženje izvršili osam razbojništava, “teških” dva miliona maraka, i tri izazivanja opšte opasnosti.

Grupu su činili Meho Adrović, Siniša Straživuk, Jovica Karać, Tomislav Knežević, Miloš Mrđan i Radenko Žutić. Članovi grupe bili su i Milan Reljić, Đorđe Ćulum, Slaviša Ćulum, Aljoša Galić i Vojislav Šešum, koji se nalaze na izdržavanju kazne, kao i Neven Božičić, Dejan Došen i Vinko Knežević koji su u bjekstvu.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA