Tito bi “sam skinuo ploču sa trga da vidi Rvacku danas”!?

1011

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić juče je izjavio da namjerava Trg maršala Tita da preimenuje u Trg Republike Hrvatske. Bandićev potez izazvao je žestoke reakcije javnosti, među kojima se našla i ona Saše Broz, unuke Josipa Broza Tita.

Broz je putem svojeg Facebook profila poručila da bi Tito “sam skinuo svoju ploču sa trga da vidi Rvacku danas”.

12928434_1056697487706745_5894271032397003193_n

– Kao prvo, dragi prijatelji, želim se svima izviniti jer se oni koje smo birali ne bave VAMA/NAMA nego čovjekom koji je mrtav 37 godina. Iskreno mi je žao što je očito kvaliteta života u metropoli manje bitna od imena jednog trga.

Voljela bi da Vas utješim i kažem “ajd fala Bogu skinuli ga” i ta će tema biti stavljena ad acta. Izvinjavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem KIPIĆA i TRGIĆA jer vidi đavola i žutog i crnog i crvenog i zelenog. Ljudi znaju kako se taj TRG zove i zašto. Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u komšiluku ili otići dalje do Kipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije. Tito je otišao u istoriju?!? Ouuuu jeeeeah odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od KIPIĆA i TRGIĆA.

Vjerujte mi da bi djed, da vidi Rvacku danas, sam svoju ploču sa trga skinuo. Odavno.
Na kraju izvinjavam se i radi neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svijetu, a nije fudbal. A sad… ‘ajmo raditi! – napisala je Broz.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA