Karlovac: Komšiji presjekao vrat!

1181

Vojnić kod Karlovca još uvijek je u šoku od sinoćnjeg napada Zvonka V. (64) na komšiju kojem je presjekao vrat prišavši mu s leđa. Slavko J. (48) je nakon napada uspio da dođe do svog stana i supruzi kaže da ga je Zvonko posjekao poslije čega se onesvijestio.

– Bez ikakvog povoda svima u ulici prijeti da će ih poklati, a u zadnje vrijeme se namjerio na djecu tvrdeći da ga izazivaju što nije tačno jer svi znaju da ga treba izbjegavati. Ne znam što se tačno dogodilo, nešto je vjerovatno dovikivao komšiji Slavku preko puta koji ima troje djece nakon čega je skočio preko balkona, prišao mu s leđa i nožem mu prerezao vrat. Ovaj je ranjen uspio doći do svog stana i supruzi reći da mu da krpu jer ga je Zvonko ubo i nakon toga se onesvijestio – govore šokirane komšije koje svjedočile pokušaju ubistva ispred stambene zgrade u Vojniću.

Na mjesto događaja vrlo brzo je stigla Hitna pomoć i ranjenog Slavka J. sa teškim povredama prevezla u karlovačku Opštu bolnicu gdje su ga ljekari uspjeli spasiti.

Napadač Zvonko V. (64) je zbog pokušaja ubistva iste večeri uhapšen, a na mjestu događaja je obavljen uviđaj.

2e23a4b797b80e717b93

Tokom utorka je policija uz njegovo prisustvo izvršila pretres njegovog stana. Sve okolnosti događaja utvrđuju se daljom istragom.

Od stanovnika ulice saznaje se da je Zvonko osobenjak, samotnjak, kao i da se ni sa kim ne druži. Svima u ulici je prijetio da će ih poklati i pobiti, a navodno je i sastavljao popis koga će zaklati. Najteže je stanarima zgrade koji godinama trpe njegove ispade i prijetnje, a zbog čega je već i nebrojeno puta dolazila i policija.

Stanari se žale da već godinama žive u strahu, a niko od nadležnih institucija nije želio da im pomogne.

– Mene maltretira već devet godina, od prvog dana kada sam se uselila me psuje i vrijeđa. Prijetio mi da će me zaklati, svima prijeti bez obzira na nacionalnost, a u zadnje vrijeme se namjerio na djecu. Unuka mi je jednom zgrabio za vrat, a u bravu od stana mi je ulio ljepilo i jednom ugurao žicu zbog čega sam morala zvati vatrogasce. Ispred zgrade naslaže drva i nikome ne da pristup govoreći da je sve njegovo. Noge mi se odsijeku kad moram van stana da ne naiđem na njega. Ne smijem se pojaviti na balkonu jer mi odmah dovikuje i prijetiti “j… ti mater četničku, ubiću te, dobićeš metak u čelo“. Svima sam se obraćala za pomoć policiji, načelniku Opštine, socijalnoj službi, ali bezuspješno, niko nije reagovao sve do sada kada se dogodilo zlo. Za ovo najviše krivim Centar za socijalni rad i Regionalnu kancelariju za stambeno zbrinjavanje koji su tako bolesnog čovjeka smjestili među ljude i ništa nisu preduzeli da zaustave njegovo maltretiranje svih u ulici. Komšija Slavko je inače jako dobar čovjek, suprug i otac, djeci je uvijek govorio da zaobilaze njegov stan i sada je jadnik napadnut – rekla je komšinica Vukosava Rašić (66).

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA