“Uspori, tvoj život i drugima znači” (VIDEO)

957

Kampanja “Uspori, tvoj život i drugima znači” koja će nastojati na različite načine upozoravati vozače da smanje brzinu počela je danas.

U prvih pet mjeseci ove godine je poginulo 25 osoba. Iako manje nego prethodnih, statistika nije dobra. Zbog toga tradicionalno iz Agencije za bezbjednost saobraćaja pokušavaju da preventivno reaguju. Počeli su obilježavanje kampanje naziva “Uspori, tvoj život i drugima znači”, gdje će kroz pojačane kontrole i bilborde upozoravati vozače.

– Brzina je broj jedan nastanka saobraćajnih nesreća i na ovaj način želimo prenijeti poruku svim vozačima da treba usporiti, smanjiti brzinu i na taj način sačuvati svoj život ali i druih učesnika u saobraćaju – rekao je direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović.

– Auto moto savez vrši mjerenje brzine kretanja vozila na putevima RS. Od 36 odsto vozača u naseljenim djelovima vozi brže i preko ograničenja, a van naselja čak 56 odsto vozača – dodala je iz Auto-moto saveza RS Jelica Lubura.

Kampanjom se najviše nastoji reagovati na roditelje. Zato su najmlađi na zanimljiv način učili o pravilima ponašanja vozača.

I ove godine su dio kampanje bila djeca iz vrtića Zvjedica i djeca radnika firme Auto Milovanović. Kroz igru i smijeh su učili pravila koja se koriste u saobraćaju.

Firma Auto Milovanović trdicionalno već dvije godine podržava kampanju. Aktivirali su i djecu da budu snažna porukama svim vozačima. Najvažnije je kažu iz ove firme uticati i na sebe i na druge.

– Već drugu godinu za redom firma Auto Milovanović je odlučila da podrži ovu kampanju. Osmislili smo kampanju da preko djece apelujemo na roditelje. Oni su snimali džinglove, pojavljuju se na bilbordima, a nadamo se da će djeca ove godine uspjeti da ubijede svoje roditelje da voze po propisima – rekla je direktor marketinga firme Auto-Milovanović Mirjana Milovanović.

Kampanja će trajati mjesec dana.Iz Agencije za bezbjednost soabraćaja su naglasili da su kritične dionice puta Klašnice-Prnjavor, Drugovići, put za Prijedor i Romanija-Rogatica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA