Spužva Bob pokupio sporne glasove u Splitu?

2278

Drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj otkrio je kreativnost glasača. Naime, pored ponuđenih opcija, građani su izrazili “želju za trećom opcijom, a to je Spužva Bob”.

Gradska izborna komisija Splita uvažila je prijedlog Željka Keruma, nezavisnog kandidata i nekadašnjeg gradonačelnika, za ponovnim prebrojavanjem 9,46 posto nevažećih listića koji su, po njegovim riječima, ukradeni od glasača koji su njemu ukazali povjerenje.

Ponovna kontrola nevažećih listića započela je jutros, a posmatrači stranke “Pametno” otkrivaju da su tokom kontrole oduševljeni kreativnošću sugrađana među kojima je bilo onih koji se su se između ponuđenih opredijelili za treću opciju – Spužva Boba.

Kako piše Slobodna Dalmacija oko 11 sati stanje je bilo sljedeće: na obrađenih 40 glasačkih mjesta (od ukupno 165) utvrđeno je tristotinjak spornih listića.

Davor Grčić Gaga očekuje ih trostruko više do kraja provjere.

– Pretpostavljam da će na kraju biti oko hiljadu sumnjivih, zapisali smo serijske brojeve listića, a Kerum će odlučiti hoće li to ići na grafičku analizu – rekao je Gaga medijima i dodao kako su građani na nevažećim listićima izrazili želju za trećom opcijom.

Ta treća opcija je, kaže, “Spužva Bob, koji je dobio zavidan broj glasova”.

– Čak više nego Ivo Baldasar, a i Opara da se prijavio sam bez podrške HDZ-a. Listići koji ne pripadaju glasačima Spužva Boba, više-manje sadrže ružne komentare na račun Keruma i Opare – otkrio je Gaga.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA