Vođa ID ubijen u Avganistanu

727

U napadu vojske na položaje islamskih ekstremista prošlog mjeseca u Avganistanu poginuo je vođa Islamske države (ID), saopštio je kasno sinoć Pentagon.

Sumnjalo se da je Abdul Hasib Logari poginuo 27. aprila u napadu na bazu u Nangarharu u istočnom Avganistanu, ali zvaničnici tada to nisu mogli da potvrde.

Logari je bio jedan od visoko rangiranih vođa ID u Avganistanu koji je poginuo u napadima avganistanskih specijalnih snaga u partnerstvu sa vojskom SAD, saopštio je Pentagon.

Komandant vojske SAD u Avganistanu Džon Nikolson izjavio je da je Logari drugi vođa ID ubijen u toj zemlji u posljednjih devet mjeseci.

On je izjavio da su ekstremisti “otpočeli varvarsku kampanju smrti, mučenja i nasilja Avganistanaca, posebno onih u južnom Nangaharu”.

Logari je rukovodio napadom na vojnu bolnicu u Kabulu, u kojoj je 8. marta nastradalo više od 100 ljudi, navodi Pentagon. Tada su avganistanske i američke snage otpočele protiv-ofanzivu u provinciji.

– Pozdravljam veliku vještinu i hrabrost koju su prikazali naši avganistanski partneri. Ova borba jača našu riješenost da Avganistan oslobodimo od ovih terorista i donesemo mir i stabilnost ovoj velikoj zemlji. Bilo koji član ID koji dođe u Avganistan, doživjeće istu sudbinu – rekao je Nikolson.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA