I u Čajniču štrajk upozorenja

819

Sindikalci Šumskog gazdinstva “Vučevica”, održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja, najavljujući da će, ako im se ne ispune zahtijevi, organizovati i totalnu obustavu rada!

Zahtijevaju da se suspenduje odluka o obračunu plata za april i hitno pristupi pregovorima i potpisivanju kolektivnog ugovora u “Šumama Republike Srpske”.

Radnik Šumskog gazdinstva “Vučevica” iz Čajniča Radenko Tanasković, čije je radno mjesto šuma, ogorčen je na postupke rukovodstva preduzeća “Šume Republike Srpske”, koje mu je, kako kaže, smanjilo platu za 150 КM.

– Smanjili su mi minuli rad sa pet na tri odsto i topli obrok sa 180 na 130 КM – kaže Tanasković.

Zahtijevi su poznati od ranije, a na zboru ih je ponovila predsjednica sindiklane organizacije Jadranka Tadić.

– Zahtijevamo da se suspenduje odluka o obračunu plata za april i hitno pristupi pregovorima i potpisivanju kolektivnog ugovora u „Šumama Republike Srpske“ – rekla je Tadićeva

Кao rijetko u kojoj firmi ovdje su radnici stali uz direktora Slobodana Pejovića i ne dozvoljavaju njegovu smjenu kako to želi rukovodstvo “Šuma RS”.

– Кažu da je ovo gazdinstvo najuspješnije u matičnom preduzeću i da je u prošloj godini ostvarilo dobit od 1.4 miliona КM. Vidi se to iz naše realizacije i mi smo očekivali nagradu naših radnika i direktora, a oni namjeravaju da ga smijene – kaže Stojan Marićević.

Nakon jednog sata obustave rada radnici su se mirno razišli i otišli na svoja radilišta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA