Sutra nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom

659

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra prije podne biće suvo, tokom dana nestabilno sa čestim pljuskovima i grmljavinom, a postojaće uslovi za lokalne nepogode sa gradom.

Najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni Celzijusovih.

Ujutru će biti suvo i sunčanije, mada će u mnogim predjelima biti sa više oblaka. Već tokom prijepodneva nestabilnost će usloviti da na sjeveru i zapadu, te na krajnjem istoku bude prvih pljuskova i grmljavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pljuskovi će se sredinom dana širiti ka centralnom pojasu, istoku i jugu, da bi kasnije popodne i prema večeri bilo jačih grmljavinskih procesa. Lokalno će biti jačih pljuskova, uz nešto obilnije padavine, a ponovo je moguća i pojava grada ponegdje.

Prema noći, na sjeverozapadu i sjeveru ponovo će biti uslova za grmljavinu i lokalne nepogode. U noći se očekuje raslojavanje oblačnosti i njeno djelimično kidanje.

Uslovi za pljuskove će još ostati na sjeveru i uz rijeku Drinu, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha danas u 14 časova: Bjelašnica šest, Sokolac 17, Ivan sedlo 18, Sarajevo i Srebrenica 19, Gradačac, Livno, Tuzla i Zvornik 22, Banjaluka, Bijeljina i Jajce 23, Doboj, Neum, Prijedor i Sanski Most 24, Trebinje i Zenica 25, te Mostar 28 stepeni Celzijusovih.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA