Snima se film o Piksiju: Govore Venger, Platini, Papen…

555

Produkcijska kuća “Hit and Run”, reditelj Miloš Pušić, te producent i glumac Branislav Trifunović, upustili su se u veliki poduhvat i počeli snimanje dokumentarca o jednoj od najvećih legendi fudbala, Draganu Stojkoviću Piksiju.

Film radnog naziva “Piksi” trebalo bi da ugleda svjetlost dana sljedeće godine, a ekipa je do sada obišla više od deset zemalja, gdje su razgovarali sa brojnim ličnostima iz svijeta sporta, ne bi li prikupili što više informacija i publici što vjerodostojnije prikazali kako je izgledao životni i profesionalni put ove sportske zvijezde.

Veliku ulogu u kreaciji ovog dokumentarca ima i sam Piksi. Nakon što su postigli dogovor o snimanju, izjavio je da je njegova karijera takva kakva jeste, ali da nema ništa protiv da se ta karijera sagleda iz drugog ugla, jer je to način da se publici prenese poruka o posvećenosti i zalaganju koji su neizostavan dio svakog uspjeha.

Zbog toga je prepustio cijelu priču Milošu Pušiću i Branislavu Trifunoviću koji njegov rad strastveno prate još od klinačkih dana.

– Poštovanje i ugled koji Piksi uživa u Japanu su nevjerovatni. Lično sam se uvjerio u to u Tokiju. Većina Japanaca ne zna tačno gdje je Srbija, ali svi znaju ko je Piksi. Tada sam prvi put pomislio da je moguće snimiti film o njemu – rekao je Pušić, te dodao da je dosadašnje snimanje predstavljalo veliku avanturu, jer se film snima u više od deset zemalja.

O Piksiju u filmu govore neka od najvažnijih imena u svijetu fudbala danas: Ivica Osim, Mišel Platini, Arsen Venger, Žan Pjer Papen, Dejan Stanković, Refik Šabanadžović, Bernar Tapi i mnogi drugi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA