Sea Star festival postao veći nego što je planirano

691

Početkom marta zbog ogromnog interesovanja publike dupliran je početni kapacitet Sea Star Festivala, a nastavak tog izvanrednog talasa, koji je doveo do prodaje više od 80% ulaznica, rezultirao je još jednim povećanjem kapaciteta, festivalskom mapom koja se sada prostire oko cijele lagune i čak dva puta većim brojem bina i festivalskih zona u odnosu na prvi plan!

Po 25 000 ljudi dnevno, u petak 26. i subotu 27. maja, uživati će u muzičkom programu i drugim atraktivnim sadržajima u čak 13 zona unutar umaškog kompleksa Stella Maris.

Čak sedam bina oko Lagune

Osnovni plan o šest festivalskih scena u Stella Marisu podignut je na ukupno sedam jer se Addiko Tesla pozornici, Nautilus Areni powered by Radio 101, Exotic Laguni, Zion Beatsu, Silent Octopusu i Party Cinemi pridružio Godlfish Stage, bina najbliža otvorenom moru.

Zion Beats bina je posvećena reggae i dub kulturi na kojoj će nastupati izvođači iz Velike Britanije i regije, a predvode ih Nina Davis, Mak Floss i King Calypso.

Exotic Laguna prepuštena je u ruke latino ritmova koje će diktirati brojni DJ-i i MC-i koje predvodi kubanski majstor plesa Choma Sumba Garcia, a temperaturu će dodatno podizati atraktivne plesačice. Obe bine svoj će program započinjati već u podne. Silent Octopus jadranska je verzija popularnog Silent Disca, jedne od bina EXITa na kojima se stvarala najveća gužva. Najglasniji tihi party na Sea Star Festivalu također će predstaviti tri različita kanala, žanrovski šarolika od hitova 80-tih i 90-tih do aktualnih pop, dance, hip hop, trap, rock i disco blockbustera. U blizini Silenta smjestilo se najrasplesanije kino pod vedrim nebom. Party Cinema donosi Best Of snimke nastupa sa tri Exita (2014. – 2016.) te pune koncerte Bastillea, Dave Clarka, Nine Kraviz, Georgea Clintona, Jamesa Zabiele, The Vaccines i mnogih drugi kojima su zapalili mase na Petrovaradinskoj tvrđavi. Najmlađa bina festivala, Goldfish Stage, svojim će laganijim setovima već od podneva zabavljati publiku, da bi se kako veče odmiče pretvorila u još jednu punokrvnu diskoteku na otvorenom. Za DJ pultom izmjenjivaće se regionalna DJ reprezentacija.

Sea Star Festival 2017 Top Acts!

Pet sjajnih pozornica odlično će se dopuniti muzički program kojeg na dvije glavne scene predvode The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Dubioza Kolektiv, Pendulum, Modestep, Spiller, Umek, Urban &4, Elemental i mnogi drugi.

Prateći programi

Prateći sadržaji čine vitalan dio DNK festivala i često nose jednako količinu adrenalina i zabave kao muzičke pozornice ili pružaju posjetiocima mogućnost da se malo odmore i osvježe te skupe snagu za ples do jutra. Sea Star Festival predstaviće dvije playground zone. Sea Star Lounge i Koktel Zone donose bogatu i raznovrsnu ugostiteljsku ponudu, jednako kao i Foodland i Fastfoodland gastronomsku. Otvaranjem zona i nove pozornice zaokružen je i finalan oblik Sea Star Festivala koji sada zauzima prostor oko cijele lagune oko koje će se publika moći nesmetano kretati!

Ovogodišnjem interesu za prvo izdanje Sea Star festivala u Umagu doprinosi pozicija prvog velikog festivala u godini koji otvara ljetnu sezonu koji je svoju bazu našao u multifunkcionalnom umaškom kompleksu Stella Maris, smještenom na samoj obali Jadrana. Dobitna formula 2+2 uz dva centralna festivalska dana donosi i sjajan nulti dan 25. maja čiji line up maja u režiji house superzvijede Mahmuta Orhana.

Ulaznice

U prodaji se nalaze festivalske ulaznice po cijeni od 88 KM, s 20% popusta. Festivalske ulaznice vrijede za ulaz od četvrtka, 25. do nedjelje, 28. maja. U ponudi su i jednodnevne promo ulaznice za četvrtak po cijeni od(oko 14 KM), uz 33% popusta, 50 KM za petak i subotu te VIP Gold ulaznice za sva četiri dana za 200 KM. Više informacija o ulaznicama, smještaju i prevozu može se pronaći na www.seastarfestival.com

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA