Predstavljamo vam “Lila nakit” (VIDEO)

965

Izrada i prodaja nakita danas je sve više prilika za zaradu, a manje hobi. A kada se spoje ljubav prema dizajnu i interes za kupovinu onoga što radite, nastaje idealan posao. Mi vam danas predstavljamo Dalilu Rizvo iz Sarajeva i njen “Lila nakit”.

Delila se relativno kratko bavi izradom nakita za prodaju, ali oduvijek je prepravljala ono što sebi ili prijateljicama kupi. Vođena idejom da se može napraviti baš ono što želite, odlučila je sama izrađivati ogrlice, narukvice, minđuše. Njene ideje brzo su našle put do kupaca.

– Za sada sam baš zadovoljna, pošto se nisam nadala da će tako dobro da ide prodaja. Mislila sam da neće na početku ali ekstra je krenulo, zadovoljna sam – priznaje Dalila.

Povjerenje kupaca dodatni je motiv za svakodnevno usavršavanje. Biranje novih materijala, boja i oblika njena su svakodnevica. “Lila nakit” najdostupniji je na fejsbuk stranici, gdje možete vidjeti neke radove. Ipak, Delila je uvijek raspoložena da napravi baš ono što ste zamislili.

– Ja kada napravim nakit uvijek je to nešto što bih ja lično nosila i što bih željela da postoji na tržišt. Djevojke to vide pa se jave, recimo da promijene neku boju ili oblik, dodaju, oduzmu. Otvoreni smo za sve vrste prepravki i ideja. Veliku ulogu igra i marketing preko fb i tu je glavna prodaja. Naravno, prijateljice jedna drugoj govore za nakit ali fb i instagram najviše djevojke vide i dijele – dodaje ona.

Po njenom iskustvu čokeri su još uvijek aktuelni, ali najviše se traže naušnice. Modeli se mijenjaju, ali ovaj komad nakita damama je najinteresantniji. “Lila nakit” podržava projekat Elta televizije “Zvijezda maturske večeri”. Finalistkinje će i od Delile dobiti vrijedne poklone i još više zablistati na svojoj maturskoj večeri.

Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA