Pošte Srpske izgubile spor sa Poreskom upravom RS

1086

“Pošte Srpske” izgubile su spor protiv Poreske uprave RS koju su tužile zbog toga što nije koristila njihove usluge prilikom dostavljanja poreskih računa i uvjerenja o plaćenim doprinosima.

U Okružnom privrednom sudu Banjaluka potvrdili su za CAPITAL da je presuda ovog suda kojom je, krajem prošle godine, odbijen tužbeni zahtjev “Pošta Srpske“ potvrđena i na Višem privrednom sudu u Banjaluci.

“Pošte Srpske” tužile su Ministarstvo finansija RS, odnosno Poresku upravu RS tražeći naknadu štete od 1,9 miliona KM, a Okružni privredni sud je 14. decembra prošle godine donio presudu kojom je odbio tužbeni zahtjev „Pošta“ kao neosnovan.

– Viši privredni sud Banjaluka je, odlučujući o žalbi Pošta, na sjednici vijeća 25. aprila ove godine donio presudu kojom se njihova žalba odbija i potvrđuje prvostepena presuda – rekli su u Okružnom privrednom sudu.

Spor između “Pošta Srpske“ i Poreske uprave RS traje od 2012. godine kada su “Pošte“ tužile PURS jer je samostalno dostavljala poreske račune – na šalterima, u mjesnim zajednicama ili putem svojih radnika, a samo mali dio putem pošte.

“Pošte” su tražile naknadu štete od skoro dva miliona KM, ali je vještak ekonomske struke utvrdio da taj dug iznosi mnogo manje. Vještak je na glavnoj raspravi održanoj u septembru prošle godine naveo da je napravio nalaz u dvije varijante, te da je u prvoj dug PURS prema “Poštama“ 613 201 KM, a po drugoj 777 389 KM. Međutim, sud ni taj iznos nije prihvatio.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA