Pljačkaši iz Drvara na Interpolovim potjernicama

2221

Pljačkaši poslovnice Intesa Sanpaolo banke u Drvaru, u kojoj su odnijeli oko 300 000 KM i ranili policajca Žarka Bošnjaka, pojavili su se i na potjernicama Interpola. U pitanju su Kosta (33) i Jovan (21) Bjelotomića iz Drvara, te njihov kompanjon Nikola Grujić (22) iz Bijeljine.

Još ranije im je po zahtjevu Tužilaštva određen pritvor po potjernici, nakon to je utvrđeno da su najvjerovatnije odmah nakon pljačke prebjegli u Srbiju.

1000_1495349992Screenshot_1

Ova trojka je 4. marta ujutro, maskirana i naoružana automatskim puškama upala u poslovnicu Intesa Sanpaolo banke u Drvaru, ali je o pljački odmah obaviještena policija. Patrola je brzo stigla na mjesto događaja, a baš u tom trenutku su razbojnici prikupljali svoj plijen.

– Jovane, evo policije, ostavi siću – kazao je navodno jedan od razbojnika kada je vidio policijski patrolu. Trojka se dala u bijeg, ali policajci su od njih zatražili da se zaustave. Jedan od razbojnika je tada pucao i ranio policajca Žarka Bošnjaka.

Pobjegli su u audiju zatamnjenih stakala koji je nedugo nakon pljačke pronađen zapaljen 15 kilometara od Drvara, u naselju Oštrelj.

1000_1495349992Screenshot_2

Iako su ubrzo alarmirane sve policijske snage te je u potragu uključen i helikopter, pljačkaši su uspjeli umaći policiji.

U zapaljenom audiju su pak pronađene puške i one su istražioce odveli do osobe koja je oružje prodala braći Bjelotomić. Od iste osobe su tražili i da im nabavi strane tablice za automobil.

Istražiocii su, potom pronašli i osobu koja je razbojnicima prodala audi, te su oni tako raskrinkani.

U međuvremenu su uspjeli pobjeći iz BiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA