Opozicija: Demokratija više ne postoji

630

Opozicija u Republici Srpskoj, iako je danas odbijen njihov zahtjev da se raspravlja o nepovjerenju Vladi Republike Srpske, i dalje tvrdi da Srpska ima najnesposobniju Vladu od formiranja te da neće odustati od zahtjeva da se o tome raspravlja.

Zamjenik šefa poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić kritikovao je ekonomsko stanje u Republici Srpskoj te istakao da je rad premijerke Željke Cvijanović obilježila samo izjava da je “struja u RS za 113 odsto jeftinija nego u Hrvatskoj”.

– Republika Srpska ide putem robnih rezervi koje idu u stečaj – ustvrdio je Stanić u izjavi novinarima, nakon što je okončana sjednica parlamenta, jer nije usvojen Dnevni red.

Opozicionari tvrde da je njihov naredni potez interpelacija, a zamjenik šefa Kluba poslanika PDP-a Miroslav Brčkalo kaže da će Vlada imati rok od 60 dana da odgovori na pitanja koja će im opozionari dostaviti.

Brčkalo je istakao da je današnja sjednica pokazala da Vlada Srpske “gura glavu u pijesak” od aktuelnih problema u javnim preduzećima i svim drugim sektorima, gdje je stanje loše.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić smatra da je današnjoj sjednici trebalo da prisustvuje i premijerka, kako bi odgovorila na zahtjev opozicionara za smjenu njenog kabineta te iznio stav da bi opozicionari trebalo da pokrenu i vanparlamentarnu borbu.

Kaže da ne treba da se boje najava predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će u tom slučaju pokrenuti kontramiting.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović je u izjavi novinarima rekao da je afirmacija parlamentarizma mogućnost da se zagovara rasprava o različitim temama, pa i ovoj u parlamentu.

Tvrdi da ne stoje tvrdnje opozicije da se Vlada stavlja iznad parlamenta.

Sjednica Narodne skupštine okončana je danas, nakon samo sat vremena rasprave o dnevnom redu, koji nije prihvaćen.

Na zahtjev SDS-a, PDP-a i NDP-a za dnevni red je bila predložena samo jedna tačka – Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Republike Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA