Obilježena 25. godišnjica VRS (VIDEO)

1210

Počasnom predajom raporta predsjedavajućem predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenu Ivaniću je počelo obilježavanje 25 godina Vojske Republike Srpske. Svečano uz prigodan program svim oficirima, podoficirima i vojnicima je čestitan Dan vojske.

Ujedno je obilježeno i 12 godina postojanja trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

– Danas ste ovdje bili u prilici da prisustvujete jednoj veličanstvenoj svečanosti koja je posvećena 25. godišnjici formiranja vojske i 12. godišnjici formiranja Trećeg pješadijskog RS puka.Imali ste priliku da vidite da je ovdje spoj mladosti i iskustva – rekao je komadant Trećeg pješadijskog RS puka Nedeljko Kopuz.

Na svečanosti su prisustvovali mnogi zvaničnici iz Republike Srpske ali i Bosne i Hercegovine. Jedinstveno su poručili da je ovo dan kada se ne smije zaboraviti 23 000 boraca koji su život dali za Republiku Srpsku.

– Posebno tih 23 184 poginula pripadnika Vojske Republike Srpske zaslužuju da ih se sjetimo posebno na današnji dan – kazao je predsjedavajući predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

– Bez države i vojske nema ni slobode za narod i zato je ta uloga koju je vojska RS odigrala. Tradiciju baštine pripadnici puka je znak da smo uvijek spremni da našu slobodu branimo ako je to potrebno kroz Republiku Srpsku – dodao je predsjednik RS Milorad Dodik.

Političari su posebno pohvalili pripadnike trećeg pješadijskog Republika Srpska puka i njihovu spremnost. Poželjeli su im ipak da sposobnosti pokazuju i dalje samo u okviru Kasarne Kozara.
Stand up

Treći pješadijski Republika Srpska puk nastavlja tradiciju Vojske Republike Srpske i ovom prilikom su im obećani i bolji uslovi za rad, nove uniforme i veće plate.

Vojska Republike Srpske je formirana 12. maja 1992. godine i tada je imala preko 200 000 pripadnika. Obilježavanje su upotpinili i folklorna društva, ali i mališani koji su nagrađeni za najbolje literalne i likovne radove.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA