Novi torent sajt bez reklama!

1266

Od prošle godine je skinut skoro svaki torent sajt sa interneta, zbog ovog ili onog zakona kojeg je prekršio. Torent sajtovi su uvijek donosili besplatan sadržaj koji često krši autorska prava. Međutim, ti sajtovi imaju još nešto zajedničko.


To nešto su pop-up reklame, koje generišu zaradu za torent sajtove i često su im jedini izvor prihoda, ali i veoma iritiraju korisnike. Međutim, Skytorrents je jedan od takvih sajtova koji obećava da će servirati torente korisnicima bez prikazivanja reklama.

Skytorrents sajt se pojavio prije nekoliko mjeseci i služi korisnicima tako što se održava bez reklama i obećava da će poštovati privatnost korisnika, prenosi Techviral.

– Ovo je čist pretraživač torenata, bez reklama, fokusiran na privatnost. Kao Google/Yahoo, samo za torente (za sada). Ovaj projekat je još uvek pod teškim razvojem. Povratne informacije su dobrodošle, molimo prijavite sve probleme i bagove – poručuju Skytorrents.

U razgovoru sa TorrentFreak sajtom, Skytorrents operator je rekao da će “sajt nastaviti da bude bez reklama ili će se ugasiti”. Kada im fondovi presuše, preće na donacije. Pošto je privatnost velika stavka, Skytorrents korisnici neće morati da naprave naloge da bi pristupili torentima na sajtu.

Skytorrents sajt takođe ne koristi JavaScript. Korištenje CDN-a, moderatora, “kolačića” i slično se takođe ne praktikuje. TorrentFreak izvještaji takođe kažu “da postoji poseban alat koji potvrđuje da su torenti legitimni. Iako 99 odsto običnih torenata već jesu bez spama, ti legitimni torenti su bliže 100 odsto”

Trenutno ima 12.645.486 torenata izlistanih.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA