Novi problemi sa Windows 10

1140

Veliki broj problema pojavio se sa najnovijom velikom nadogradnjom za Windows 10. Nadogradnja je već ugledala svjetlost dana, ali u službenom širenju Creators Updatea na kompjutere širom svijeta Microsoft je uočio niz problema s nekim konfiguracijama pa je odlučio zaustaviti njeno širenje.

Uprkos tome, entuzijasti su stvar forsirali i time napravili niz problema na svojim računarima.

Windows 10 Creators Update nadogradnja trebala se širiti u fazama (što je neke i potaklo da forsiraju instalaciju), ali čini se kako je Microsoft u potpunosti zaustavio proces dok ne ispeglaju bugove. Microsoft upozorava korisnike na to da definitivno trebaju prestati s forsiranjem dok nadogradnja ne bude spremna automatskim putem za njihove konfiguracije.

U suprotnom može nastati niz problema, posebno s konfiguracijama koje koriste neke Broadcom Bluetooth LE kontrolere.

– Nastavljamo s preporukom da pričekate službenu nadogradnju, automatskim putem (osim ako niste entuzijasta koji se spreman boriti s nekim problemima – izjavio Microsoftov šef programskog menadžmenta Džon Kejbl povodom širenja nadogradnje u prvoj fazi.

Kada Creators Update službeno postane dostupan, korisnik će to znati zbog upita Windowsa vezanih uz privatnost prije nego se nadogradnja može instalirati.

– Ono što jest zabrinjavajuće je činjenica da je Creators Update proveo niz mjeseci u različitim izdanjima u sklopu Insiders programa na milionima računara, a u sklopu čega nisu pronađeni ovako kritični bugovi u radu – zaključio je Kejbl.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA