Nedimu Bunaru 11 godina zatvora za ubistvo

1009

Vrhovni sud Republike Srpske povećao je kaznu Nedimu Bunaru (39) iz Trnova sa devet na 11 godina zatvora zbog ubistva Velibora Vaskovića (34), koga je usmrtio hicem iz puške M-48 u avgustu 2015. godine.

Kazna je povećana nakon što je sudsko vijeće Vrhovnog suda RS uvažilo žalbu tužilaštva na prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Istočnom Sarajevu, dok je žalba odbrane odbijena kao neosnovana.

Zločin se dogodio 27. avgusta 2015. godine ispred kafane “Bistro” u Kijevu kod Trnova. Bunar je nakon ubistva pobjegao s mjesta zločina, ali se nedugo nakon toga predao MUP Kantona Sarajevo. Policiji je predao i pušku M-48 iz koje je pucao u Vaskovića.

Ubistvu je prethodila svađa između braće Velibora i Dalibora Vaskovića sa vlasnikom kafane “Bistro” Goranom Granićem. U svađu se potom umiješao Granićev prijatelj Nedim Bunar koji je, nakon što je čuo da Vaskovići prijete Granićevoj porodici, otišao do svog automobila, uzeo pušku i pucao u Velibora.

Tokom suđenja odbrana je tvrdila da se tu radilo o nužnoj odbrani, jer su braća Vasković došli u kafanu s namjerom da naplate reket vlasniku kafane, pri čemu su prijtili da će mu zapaliti kuću i ubiti dijete, što sudsko veće nije prihvatilo.

Inače, Nedim Bunar je u zeničkom zatvoru odležao kaznu od 12 godina zatvora zbog ubistva.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA