Ministarstvu trgovine i turizma tri nova automobila!

844

U Ministarstvu trgovine i turizma RS, uprkos gorućem problemu sa Robnim rezervama koje su pred stečajem, izgleda, nema krize.Tri nova automobila naći će se u njihovom voznom parku!

Audi i Škode kojima je putevima Srpske do sada krstario ministar Predrag Gluhaković, kaže, više nije lako održavati. Tvrdi da su vozila dotrajala i da se popravke više ne isplate. 140 hiljada maraka kapitalnog ulaganja odobrila mu je Vlada za obnovu voznog parka i nabavku računarske opreme.

Pošto postoji zakonska mogućnost kupovine novih vozila, kada stara napune deset godina, ne vidi zbog čega je ne bi iskoristio.

– Zato pozivam sve medije da prenesu ono što ministar kaže. Tri auta su nabavljena, tri škode. Nikakvih audija tu nema. I zato molim da kažete, ja koliko puta moram da kažem, nije jedno, tri vozila su nabavljena za 95 hiljada maraka – kaže Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS.

Na sjednici Vlade prošle sedmice Ministarstvu trgovine i turizma dozvoljeno je i da stare automobile proda na licitaciji. Finansijski izvještaj Ministarstva za prošlu godinu, zaradio im je revizorsko mišljenje s rezervom. Vrijednost motornih i terenskih vozila je pola miliona maraka. I 2016. godine nabavljena su dva dostavna vozila od ukupno 40 hiljada maraka. Za održavanje su potrošili dvadeset hiljada, a na registracije je otišlo oko četiri hiljade maraka.

Vladini službenici voze najmanje 500 automobila, koji zajedno vrijede sto miliona maraka. Revizori su utvrdili i da je vozni park Vlade Srpske snabdjeven najmodernijim automobilima, da se kilometri različito cijene, od ministarstva do ministarstva, a da ministri službena vozila često koriste i u privatne svrhe, najčešće od petka do ponedjeljka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA