Mikrofin donacija Građevinskoj školi

926

Vrijedna računarska oprema obradovala je učenike i profesore banjalučke Građevinske škole. Predstavnici Mikrofina, donirali su informatičku opremu koja će služiti učenicima svih smjerova i razreda, kažu u školi.

Računarska oprema neophodna je brojnim stručnim predmetima, ali i prilikom izrade maturskih radova.

– Značajno je svima, zato što svi mnogo koristimo računare, sve se radi preko softvera. Takođe, nama geodetima je značajno u našim proračunima, kao i građevincima, zato što poastoje posebni programi, kojima se sve programira, arhitektama za njihove projektovanje, zaista mnogo znači, zato što neke proračune uradimo za par minuta, koji se moraju manuelno računati i po par sati – tvrdi Dajana Todorović, učenica.

– Želio bih da se zahvalim u ime škole, profesora i učenika, na jako vrijednom poklonu, donaciji Mikrofin organizacije, koja će pomoći u našem nastavnom procesu da što kvalitetnije obavljamo našu nastavu – rekao je Ljuban Bajić, direktor Građevinske škole Banjaluka.

Mikrofin, kao vodeća mikrokreditna organizacija u BiH, donatorsku akciju, proteklih 10 godina usmjerila je prvenstveno prema školama. Ove godine broj donacija širom BiH je povećan jer Mikrofin obilježava 20 gdina uspješnog poslovanja.

– Kao kompanija poslujući nastojimo da je što više moguće pomažemo zajednici u kojoj živimo. Veliko mi je zadovoljstvo što smo se odazvali zahtjevu škole za pomoć u opremanju kabineta za informatiku – izjavila je Radmila Bjeljac, izvršni direktor Mikrofina.

Mikrofin godišnje uruči oko 30 donacija osnovnim i srednjim školama, vrtićima i udruženjima koja se bave razvojem djece.

Danijela Aksić Marković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA