Hoće li Putin 2018. godine na izbore?

921

Vladimir Putin je već pet godina na mjestu predsjednika Rusije u trećewm mandatu, a pitanje njegovog učešća na predsjedničkim izborima iduće godine, još nije riješeno.

Putin je ušao u “veliku politiku” 1999. godine, bio je prvi zamjenik i vršilac dužnosti predsjednika Vlade Rusije. On je 2000. godine postao drugi predsedjnik Rusije, nakon Borisa Jeljcina.

Tu funkciju je zauzimao dva puta za redom, a 2008. godine novoizabrani predsjednik Dmitrij Medvedev je potpisao ukaz o imenovanju Putina za predsjednika Vlade Rusije.

Treći put Putin je postao predsjednik 2012. godine, počevši svoj posao potpisivanjem takozvanih “majskih ukaza” – širokim socijalnim programom.

Treći Putinov mandat se završava u proljeće 2018. godine.

Na pitanje o učešću predsjednika Rusije Vladimira Putina u kampanji 2018. godine njegov portparol Dmitrij Peskov je rekao da tema predsjedničkih izbora za sada nije na dnevnom redu Kremlja.

Ranije je Fond za civilno društvo saopštio da bi u slučaju učešća na predsjedničkim izborima 2018. godine za Putina glasalo između 70 i 75 odsto birača.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA