Hitna i vatrogasci ispred vozila pod pratnjom!

785

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čime je vozilima hitne pomoći i vatrogasnim vozilima data prednost nad vozilima pod pratnjom.

Poslanici nisu podržali Prijedlog zakona o depozitu u bankama u BiH, jer nije bilo entitetske većine iz Republike Srpske. Poslanici su usvojili godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti ombudsmena za ljudska prava. Usvojen je zaključak Zaima Backovića (BPS) da se formira posebna komisija koja će istražiti rad Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH.

Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH usvojen je većinom glasova. Poslanici su danas usvojili Izvještaj o aktivnostima ureda za reviziju institucija BiH.

Predstavnički dom danas je primio k znanju dopis šest institucija BiH čije je poslovanje ocijenjeno mišljenjem “s rezervom” i „mišljenjem s rezervom uz isticanje predmeta“. Izvještaj o finansijskoj reviziji BHRT-a za 2015. godinu sa zaključkom Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma BiH usvojen je većinom glasova poslanika.

Poslanici su danas usvojili i Izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za 2016. godinu, a nisu dali podršku za programske planove BHRT-a. Predstavnički dom BiH primio je k znanju Informaciju Pravobranilaštva BiH o pokrenutim arbitražnim postupcima protiv BiH i njenih institucija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA