eXposure žurka oživljava kultni dobojski klub!

688

Sjećate li se kultnog dobojskog kluba “Atlantic” u kome smo početkom dvijehiljaditih rejvovali kao da ne postoji sutra?  Kluba u kome se okupljala ekipa iz cijele BiH, ujedinjena u želji da sluša muziku i pleše do iznemoglosti?
Oživljava se najinteresantnije doba domaće elektronske scene i najavljuje povratak u kultni klub da, baš kao nekad, slavimo muziku!

U subotu, 3. juna na “mjesto zločina” će biti sastav:
– BLACK ACID / Suara, Phobiq, Driving Forces, Fobia, Tuzla
– ALEXANDER G / eXposure, Dark Face Recordings, Banja Luka
– FEĐA KNAJDL / Control Music, Zenica
– DJORDJE DRAGIC / eXposure, Banja Luka
Warm up by:
– ĐEKIĆ / U-GROOVES, Doboj

Black Acid je pionir bosanskohercegovačke techno scene. Mirza Aksamić ime Black Acid usvojio je davne 1994. godine u Majnhajmu, pod uticajem setova legendarnog Sveta Vatha. U BiH se vratio 1995. godine i od tada značajno doprinio razvoju domaće scene. Zahvaljujući njemu domaća publika imala je po prvi put u svojoj zemlji priliku da pleše na nastupima Chrisa Liebinga, Marca Carole, Davea Clarkea, Gaetana Parisia, Sharama…

Poslije organizacije partija i DJ-inga oprobao se i u produkciji, a 2013. Godine osnovao je FOBIA Records, izdavački lejbl na kome su izašle njegove prve trake. Njegov EP “Firefly” izašao je na etiketi PHOBIQ. Istoimena traka našla se na početku seta Pan Pota na ADE AWAKENIGS 2016. Na istom fesivalu je pustio i Alan Fitzpatrick u okviru Drumcode večeri.
Vidimo se u subotu, 3. juna u Atlantiku. Slobodno ponesite glowsticks 🙂

Žurka počinje u 21 čas, a ulaznica košta šest KM do ponoći, a nakon toga 8 KM.

#eXposeyourself

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA