Etno grupa “Trag” očarala Prijedor (VIDEO)

1237

U sali prijedorskog pozorišta tražilo se mjesto više. Nekoliko stotina ljubitelja etno zvuka uživalo je u koncert Etno grupe “Trag”, koja nam je kroz pjesmu približila tradiciju i običaje BiH, Srbije, Crne Gore, pa i Rusije.

– Predstavićemo se pjesmama sa naša prva dva albuma. To je album “Zvuci Balkana” i album “Zavještanje”. Mi trenutno pripremamo naš treći album, tako da će neke pjesme prijedorska publika čuti prvi put – rekla nam je Valentina Milekić, umjetnički rukovodilac Etno grupe “Trag”.

Etno grupa “Trag” prepoznatljiva je spoju etno i modernog zvuka. Na taj način mokušavaju mladima približiti stare pjesme koje su nepravedno zapostavljene. Može se reći da uspjevaju u tome, jer je njihova publika sve brojnija.

– Dosta smo radili na tome da promovišemo ovaj vid muzike. Sada dosta ljudi zna za nas za nas – zadovoljna je bila Vesna Drašković, članica Etno grupa “Trag”.

– Mi pokušavamo da prevaziđemo tu predrasudu o tradicionalnoj muzici kao nekoj zastarjeloj formi i da pokažemo da ona i te kako i danas zaslužuje da živi. Želja nam je i da utisnemo svoj lični pečat u tradicionalne melodije i ritmove i dopustimo ovim pjesmama da žive i dalje – dodala je Mikelićeva.

Koncert je organizovala Organizacija djece poginulih boraca grada Prijedor. Sve to povodom obilježavanja 30. maja, Dana odbrane grada u proteklom ratu.

– Ovo je dan slavlja, dan kada treba da budemo srećni. To nije dan koji treba da slave samo djeca poginulih boraca i žrtve, jer tog dana je onemogućeno da se u ovom gradu desi veće zlo – smatra Zlatko Ritan, predsjednik Organizacije djece poginulih boraca, Prijedor.

Etno grupa “Trag” osnovana je 2003. godine. Do sada su održali oko 600 koncerata u nekoliko zemalja.

Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA